Liderii minerilor certati de sindicalisti

Liderii minierilor din Valea Jiului au fost luati la intrebari de cei carora le conduc destinele pe linie sindicala. De aceasta data, protestul minerilor s-a indreptat nu numai impotriva sefilor Companiei Nationale a Huilei Petrosani, dar si impotriva unor lideri de sindicat.

Oamenii sunt nemultumiti de lipsa de reactie a celor care conduc acum miscarea sindicala si nu inteleg de ce nu au luat atitudine cand au vazut ca protocoalele semnate de ei cu reprezentantii administratiei ori ai Ministerului Economiei si Comertului sunt incalcate unul dupa altul. O miscare sindicala extrem de faramitata, in care liderii nu si-au mai dat mana, ca alta data, pentru binele celor pe care ii conduc, ci au luptat de multe ori pentru propriile interese.

„Ce miscare sindicala mai avem noi? Sunt 1000 de sindicate, in loc sa fie unul, ca pe timpul lui Cozma, care sa lupte pentru noi”, spunea ieri dimineata, cu naduf, unul dintre minerii adunati in curtea Companiei pentru a-si cere drepturile. Altii l-au luat direct la intrebari pe Petre Nica, presedintele sindicatului „Muntele”, cel care inglobeaza acum cei mai multi ortaci din Valea Jiului. I-au aruncat in fata ce cred si l-au rugat sa nu mai semneze documente in alb, in numele minerilor pe care ii conduce. „Ma, nu mai semna ma, in alb tot felul de acte. Nu ne mai mintiti, ca uite unde se ajunge”, i-a reprosat lui Nica un ortac si nu a parut sa-l creada cand liderul sindicatului „Muntele”, i-a spus ca nu a semnat nimic in alb.

Mai mult, minerii au vrut sa afle de ce liderii lor nu au actionat in instanta, de exemplu, cand au vazut ca actele semnate cu oficialii din minerit si care stipuleaza chiar drepturile minerilor sunt ignorate cu buna stiinta si in mod repetat.

Nu este pentru prima data cand sindicalistii sunt aratati cu degetul si se spune ca lupta cot la cot cu administratia si uita de cei care le-au dat girul. Chiar Petre Nica a fost acuzat ca a tradat miscarea sindicala pentru unele beneficii financiare, aspecte negate vehement de acesta.

Chiar presedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, Zoltan Lacatas – din care s-au desprins cei care fac acum parte din noua organizatie – a declarat ca tradarea ar fi costat 2.000 de lei. „Cu bani li s-au cumparat constiintele. Am niste informatii, neverificate, ca pentru o suma derizorie, de 20 de milioane de lei. Nu stiu daca este reala. Este o informatie care mi-a ajuns la ureche neoficial. Nu stiu de cine au fost oferiti banii, chiar nu stiu, dar daca eu m-am vandut pentru un leu, demonstreaza caracterul meu”, declarat Lacatas.

Carmen Cosman

10 comentarii la „Liderii minerilor certati de sindicalisti

 • 6 martie 2012 la 21:00
  Permalink

  Sustinem sindicatul Muntele de la Confederatia Meridian (Nica,Ciubotaru,Jurca,Domokos,Temneanu,Cozma,…)ca si ei sunt alaturi de noi in aceste momente grele.Nu cum stau celelalte asazise „sindicate” de paznici profitori lenesi si grasi la televizor si pe internet scriind comentari sub diferite nume.

 • 7 martie 2012 la 04:25
  Permalink

  Minerii vor avea de castigat doar dupa ce ii vor goni pe liderii corupti, isi vor alege noi lideri nesantajabili sau un singur lider nesantajabil si vor constitui un nou sindicat cu adevarat liber si curat. Atata timp cat vor avea lideri care au uitat unde este locul lor de munca cu acordul conducerii, atata timp cat vor avea lideri care s-au folosit de mineri, ca si cei din conducere, ca sa-si construiasca garaje, cabane, vile, etc., atata timp cat vor lasa infractori de drept penal ca sa-i reprezinte, etc., nu vor avea decat de pierdut… pentru ca acesti lideri au vandut sau au pierdut, pe rand, din drepturile minerilor, drepturi castigate prin varsare de sange mineresc si prin lupta impotriva comunistilor, ca sa huzureasca liderii respectivi in urma avantajelor primite pentru tradarea minerilor si mineritului.

 • 7 martie 2012 la 07:22
  Permalink

  CEL MAI MARE TRADATOR AL MINERILOR AUTOPROCLAMATUL BEBE NICA DATORITA FAPTULUI CA ESTE DISPERAT SA OCUPE CAT MAI MULTE FUNCTII DE CONDUCERE IAR IN ULTIMUL TIMP DORINTA ACERBA DE A OCUPA FUNCTIA DE DIRECTOR LA LUPENI FIIND IN STARE SA SEMNEZE ORICE HARTIE I SE BAGA SUB NAS FARA SA SE CONSULTE CU MEMBRII DE SINDICAT A ADUS VALEA JIULUI IN CEA MAI GREA SITUATIE DIN ULTIMII ANI ,MINRII AR TREBUI SA-L INLATURE CAT MAI REPEDE SI SA SE FACA ALEGERI LIBERE LA FIECARE UNITATE SI SA NU MAI PERMITA ASEMENEA ESCROCI GEN BEBE NICA SA LE APERE DREPTURILE ,NU SE GANDESTE CA IN ACESTE ZILE DE GREVA MINERII VOR PIERDE F MULT SI LA SALAR SI LA LOCURILE DE MUNCA PT CA EL ARE BANI SI DE LA CABANA SI DI COTIIZATIILE MINERILOR PLUS SALARIUL DE LA MINA NUI PASA CA DOAR MINERII AU DE SUFERIT ,PACAT CA INCA MINERII MAI POT FI MANIPULATI DOAR IN ITERESELE UNOR FALSI LIDERI DE SINDICAT.

 • 7 martie 2012 la 15:32
  Permalink

  Alaturati portretele lui BB( nu-i vorba de Brigitte Bardot) Nica si Constantin Jujan-Armani.Nu veti observa nici o diferenta.Poate doar acelasi noroc.Bun.

 • 7 martie 2012 la 17:07
  Permalink

  madam cosman,ai participat la asemenea discutii sau cam asa ceva ar vrea sa se intample cei care sunt pe langa „fenomenul actual”?

 • 7 martie 2012 la 17:08
  Permalink

  din teren se vede altfel!

 • 7 martie 2012 la 17:29
  Permalink

  O DOVADA CA MINERI NU AU INCREDERE IN ACESTI LIDERI ESTE CA PATRU MINERI SINT IN DELEGATIE DE LA BUCURESTI….UN PAS SPRE NORMALITATE AR FI ALEGERI LIBERE LA TOATE UNITATILE SI UN CONTROL SEVER AL CURTII DE CONTURI ASUPRA MODULUI CUM AU FOST CHELTUITI BANI MINERILOR

 • 8 martie 2012 la 13:16
  Permalink

  si cine va opreste sa faceti asta,Sorine?

 • 9 martie 2012 la 07:48
  Permalink

  ALEGERI LIBERE LA TOATE UNITATILE MINIERE CU FIECARE MINER IN PARTE SI ATUNCI SCAPAM DE HOTII DE NICA JURCA TEMNEANU SI CEILALTI

Comentariile sunt închise.