Liceeni de la „Mihai Eminescu”, despre Eminescu

15 ianuarie este Ziua Culturii Nationale si liceeni de la Colegiul din Petrosani, care poartã numele marelui poet national, au organizat un spectacol, dedicat special acestei zile unice.  De altfel, cei care au gândit totul, spun cã aceastã zi ar trebui sã fie importantã pentru orice om care vorbeste limba românã. „Este o zi foarte importantã, dar nu doar pentru noi filologii, ori cei care suntem patronati de poetul national. Este o datorie moralã a oricãrui român sã îsi aminteascã, si nu doar în aceastã zi, de cel ce a fost si este Mihai Eminescu. Asta, pentru cã Eminescu este un concept, o ideologie, o stare de spirit care dãinuie, mult si va dãinui mult dupã repausul sãu trupesc”, a explicat Andrei Schiopu, elev al acestui liceu din Petrosani, care a fost aplaudat pe scenã în momentul în care le-a vorbit colegilor lui, pe întelesul tuturor si fãrã sã plictiseascã, despre Mihai Eminescu. „Nu a fost posibil sã nu celebrãm asa cum trebuie aceastã zi.

Copiii, împreunã cu dascãlii, au organizat momente care sã evoce natterea marelui poet national si, nu în ultimul rând, creatiile sale. Liceul nostru poartã numele marelui poet national si astãzi a fost o zi importantã. Nu am fãcut o actiune plictisitoare, ci una antrenantã si vã spun cã nu au avut loc toti cei care ar fi vrut sã vinã”, a spus Alexandru Lãutaru, director al Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani.
Minai Eminescu s-a nãscut la 15 ianuarie 1850, iar poporul român îi datoreazã lui onoarea de a cinsti Ziua Culturii Nationale, cu acest prilej.
Pe scena Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani au urcat, pe rând, toti cei care au încercat sã aducã ceva nou si interesant, sã cânte, ori sã recite versuri ale marelui poet national.
Diana Mitrache