Lemn de foc prea scump pentru multe familii

Cu pãdurea care stã sã cadã peste casele oamenilor, pretul lemnului de foc în Valea Jiului este apropiat de cel din zonele de ses, care nu au pãduri. Un camion cu circa 3 metri cubi de lemn de fag costã peste 1600 de lei, iar multi nu-si permit aceastã sumã.
Pentru a nu îngheta de frig în locuinte, multe familii din localitãtile Vãii Jiului se încãlzesc cu deseuri textile.
Astfel, depozitele si magazinele de haine second hand oferã solutia salvatoare multora pentru a iesi din iarnã. Oamenii cumpãrã la preturi mici sute de kilograme de haine, în special încãltãminte, cu care îsi încãlzesc casele si în schimbul a câtiva lei îsi asigurã cãldura în toatã casa în fiecare zi, ceea ce n-ar reusi dacã ar cumpãra cãrbuni sau lemn.
„Ultima datã am cumpãrat 20 de saci cu vechituri si ne ajung vreo patru sãptãmâni”, spune Adriana Cãldare. Fãrã sã vrea aceste familii fac si un serviciu depozitelor de haine la mâna a doua. Pe lângã cã plãtesc ceea ce în mod normal aceste firme ar arunca, sãracii le scapã si de cheltuialã cu transportul la groapa de gunoi. Asta dacã nu le aruncã la adãpostul noptii pe malurile Jiului, cum s-a mai întâmplat.
Maximilian Gânju

2 comentarii la „Lemn de foc prea scump pentru multe familii

  • 10 decembrie 2017 la 19:08
    Permalink

    De unde ai vrut sa cumperi lemne de foc,de la vreo reprezentanta VERSACE?

  • 2 februarie 2018 la 06:27
    Permalink

    Lemnele se scumpesc dar pensiile nu se maresc

Comentariile sunt închise.