Legea “Resmerita”a fost promulgata de Presedintele Romaniei

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a promulgat Legea “Resmerita”. Senatorul PSD, Cristian Resmerita a initiat un proiect, care între timp a devenit lege dedicate minerilor din Valea Jiului. Acum, legea a fost promulgata de Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis. Legea prevede ca angajatii din sectorul minier sa poata beneficia de reducerea stagiului minim de cotizare necesar iesirii la pensie, de la 20 de ani la 15 ani, în conditiile în care exploatarile miniere se închid ca urmare a întelegerii dintre statul roman si Comisia Europeana.
“Mi-am propus prin acest demers sa vin în sprijinul minerilor care risca sa-si piarda locurile de munca odata cu închiderea minelor, ca urmare a aplicarii unor decizii ale statului roman, luate în urma întelegerilor cu Comisia Europeana”, a declarat senatorul Cristian Resmerita.
Dupa promulgare, ”Legea Resmerita” poate fi pusa în aplicare, imediat dupa publicarea în Monitorul Oficial.
Reprezentantii sindicatelor din minerit au salutat adoptarea în Parlament a Legii 98/2019, privind modificarea Legii 263/2010, considerand ca aceasta este reprezinta o forma corecta de sprijin pentru salariatii care vor putea sa se pensioneze la 45 de ani, dar cu un stagiu de cotizare mai mic decat cel prevazut în legislatia privind pensionarea salariatilor din grupele speciale de munca.

 

5 comentarii la „Legea “Resmerita”a fost promulgata de Presedintele Romaniei

 • 12 iulie 2019 la 20:43
  Permalink

  cred ca este buna legea…

 • 12 iulie 2019 la 21:20
  Permalink

  Sunt sigur, nu cred, ca e?ti prost!

 • 12 iulie 2019 la 21:51
  Permalink

  Sa va bagati legile in cur mincinosilor,au venit deciziile de recalculare si pensiile sunt tot cele vechi! Bine va zic #rezist#-sunteti niste hoti si niste mincinosi! Va mirati ca ati luat.o in bot la europarlamentare,asa v.o luati si la prezidentiale,locale si parlamentare! Rusine sa va fie,pt parlamentari azi ati votat ,seara s.a publicat in MO si a doua zi ati luat banii! Langa dragnea veti ajunge cu minciuna ! Pana la urma trebuie sa.i dam dreptate lui fl.catu cand spune ca ati falsificat datele bugetare,nu aveti banii necesari,degeaba apare la tv handicapatul ala cu placa”pt bunicii si parintii nostri facem totul”,da faceti totul pt ai VOSTRI,nu pt toata lumea! O sa dispareti ca pnt,ca tot v.ati aliat cu ei,dar voua nu va pasa ca v.ati facut plinul pt inca cinci generatii ! O sa plangeti pt minciunile astea la alegeri!

 • 14 iulie 2019 la 12:30
  Permalink

  cine iese la pensie cu doar 15 ani lucrati va avea o pensie de mizerie mai ales ca din 2021 conform noii legi a pensiilor se revine la vechiul mod de calcul cu impartirea la 25 ani stagiu de cotizare si toate pensiile din minerit vor scadea cu 25 % asta nu spune resmerita pentru ca vrea sa mai prinda un mandat si apo nu l mai intereseaza ca minerii vor avea pensia taiata.

 • 14 iulie 2019 la 17:21
  Permalink

  cu minciuna fara minciuna punem pariu ca tot psd va castiga toate alegerile in valea jiului

Comentariile sunt închise.