Le cer productie mai multã, cu mâna goalã

Minerii de la Mina Vulcan sunt nemultumiti, pentru cã, spune unul dintre liderii de sindicat de aici, li s-a cerut sã creascã productia de cãrbune, dar fãrã sã primeascã si cu ce sã lucreze.

Ion Ciubotaru a spus cã situatia devine tensionatã, acum, când nici salariile nu sunt o certitudine, iar cei care intrã sub pãmânt sunt fortati sã facã mai mult decât ar fi omeneste posibil.

„Eu, personal, am participat la preliminarul Exploatãrii  Miniere Vulcan si, în continuare, se merge pe minciunã  si nu adevãr, pentru cã li se impune celor de la Vulcan sã aibã în 2017 o productie de 22.000 de tone. Mina Vulcan are acum o lipsã acutã de personal si echiparea unui viitor abataj este incertã si nu ne putem face acel plan, care a ajuns acum la noi, de la CEH. Cei de acolo ne forteazã sã ajungem la 20 de lei cost pe exploatare, ceea ce nu se poate si atunci singur se va tãia din nou din materiale, cum au fãcut si pânã acum”, spune Ion Ciubotaru, lider al minerilor de la Vulcan. Minerii se tem cã în anul urmãtor nici campania electoralã nu mai este si, dacã acum, în timpul acesteia, nimeni nu a fãcut nimic pentru ei, de anul viitor va fi si mai greu. Iar concluzia este cã nici minele considerate viabile, adicã Vulcan si Lupeni, sunt ca si închise.

„În 2017, dupã ce va trece si campania electoralã, cele douã exploatãri vaibile nu mai sunt viabile, fiindcã cei de la SE Paroseni si Mintia nu vor putea permite costurile noastre si vom intra în faliment împreunã. Guvernul trebuie sã facã o strategie asa încât si celelelate douã unitãti sã îsi desfãsoare activitatea conform  planului pânã în 2024”, a mai adãugat Ciubotaru.  Valea Jiului fierbe si subteranul riscã sã rãbufneascã, dacã nu se va vorbi concret de un protocol care sã le garanteze tuturor buna functionare pe viitor.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Le cer productie mai multã, cu mâna goalã

 • 6 decembrie 2016 la 21:34
  Permalink

  Pana cand vom mai asista pasivi la inchiderea mineritului !

 • 6 decembrie 2016 la 22:14
  Permalink

  Carbune cere lingaul de nICA ,acum reprezint? administra?ia

 • 7 decembrie 2016 la 08:53
  Permalink

  Ioane unde erai cand sa semnat formarea complexului tu crezi ca toata lumea este prostita de niste lideri de sindicat care au pus umarul la inchiderea mineritului in zona, cand te plimbai cu masina data de administratia complexului si daca ai curaj spune cati bani ai castigat impreuna cu nica ps sti tu cum se lucreaza in subteran ma apuca plansul

 • 7 decembrie 2016 la 12:01
  Permalink

  pana dupa alegeri

Comentariile sunt închise.