Le-a luat foc casa, dar așteaptă să vină primarul din concediu

U n bărbat rămas singur cu doi copii cu handicap reclamă că, timp de doi ani de zile nu a fost luat în seamă, deși cerea să fie tăiați copacii din apropierea casei.

Aceștia au luat foc și i-au distrus casa în martie, când liniile de curent au făcut scurt-circuit și, de atunci, omul trăiește într-o cămăruță pusă la dispoziție de biserică, deoarece casa i-a ars complet.
Constantin Văduva a rămas văduv de trei ani și, după ce s-a operat pe cord s-a trezit sub cerul liber. Omul locuiește în Aninoasa, foarte aproape de sediul primăriei, iar o furtună puternică a făcut ca liniile de înaltă tensiune să facă scurt-circuit și, în final, casa să îi ardă. Asta, deși el a tot făcut cereri și la primărie și la ENEL, ca să taie copacii ce riscau să provoace acest dezastru. „Am fost internat la Timișoara și mi-au pus stent la inimă, iar când am venit acasă, mi-a luat foc casa. Nu a fost vina mea. Este un stâlp, lângă cei de la Tir cu arcul și este un brad care are crengile pe firele de curent. Am fost la ENEL la Petroșani, dar ei au zis că nu mai prestează servicii la domiciliu. Dar nu era la mine acasă, că era pe drum. M-am dus la primărie și viceprimarul a recunoscut și el că am dreptate. Crengile nu erau izolate și sârmele au luat foc”, spune omul.
Omul așteaptă să fie despăgubit, pentru că stă într-o încăpere din casa parohială din Aninoasa, dar autoritățile locale cam întârzie. Asta, deși recunosc că, în ultimele trei luni, s-a strâns o sumă frumoasă din donații, însă, viceprimarul spune că banii sunt la primar, care este în concediu. „De situația domnului Văduva se știe. Au fost oameni binevoitori, care au donat o sumă de bani, dar banii sunt la domnul primar și urmează ca să i se dea familiei ca să înceapă lucrările. Banii sunt adunați și când vine domnul primar i se vor da ca să demareze lucrările la casă”, afirmă Ioan Sfia, viceprimarul orașului Aninoasa.
Incendiul s-a produs în 11 martie, la o zi de când omul venise de la operația pe inimă și, de atunci, toată agoniseala lui zace întinsă printre rămășițele incendiului. Fiind operat și cu cei doi copii bolnavi, nu a putut face nimic în timpul incendiului și toată speranța lui este legată acum de faptul că e vreme bună și ar putea să înceapă reparațiile.
Diana Mitrache