Lambersexual – fitã, necesitate sau lux?

Tot mai multi tineri si nu doar ei, îsi lasã barbã, iar moda de a avea o podoabã facialã îngrijitã i-a transformat în ceea ce se numeste lambersexual. Un gen de bãiat de bani gata, atent ras, îngrijit si cu o barbã frumos mirositoare.

Doar cã moda a prins repede si totul a devenit, asa cum era de asteptat, o industrie. Dacã esti de pe aici, de pe la noi, atunci lucrurile încã nu au evaluat spectaculos, însã, noi am gãsit un salon special deschis pentru astfel de „fite”. Si nu sunt tocmai fite, dacã este sã ne luãm dupã clientii, care provin din toate pãturile sociale. E o necesitate si, asa cum doamnele si domnisoarele merg la salon, asa  fac si bãrbosii.  Pe Bogdan Axinte l-am gãsit cu câteva ore bune, înainte de a deveni mire, iar pe scaunul de la frizeria cu pricina s-a simtit excelent. Vine din Timisoara si e plãcut surprins cã a gãsit la Petrosani ceea  ce cãuta: un salon pentru bãrbosi rafinati.

„E unicul salon din Vale, aici la Petrosani, în centrul orasului. L-am gãsit întâmplãtor, dar e ce trebuie. Locuiesc în Timisoara si aveam acolo un salon pe care îl frecventam, iar ajuns în Vale nu stiam ce o sã fac cu barba. Am constatat cã am nevoie de ajutor, orice ar fi. Credeam cã le stiu pe toate, dar e clar cã nu, e destul de greu. Barba trebuie spãlatã în fiecare zi, trebuie un sampon special, uleiuri, pielea nu respirã, pot apãrea probleme, deci este ceva de lucru”, a  precizat Bogdan Petru Axinte, client pe scaunul primei frizerii destinatã bãrbosilor din Petrosani.  Cu asta se ocupã Bianca, o apartie spectaculoasã, care a cam lucrat prin alte saloane, iar la Petrosani îi încântã pe bãrbosi cu tratamente special create si adaptate pentru tipul de barbã al fiecãruia.  Printre etajere cu produse speciale, geluri, creme, pudre, pãmãtufuri si ceruri îsi face meseria care a consacrat-o si peste hotare, dar recunoaste cã a decis sã facã asta si acasã, la Petrosani.  „Am lucrat ceva timp în domeniu, în alte tãri si în alte orase si mi-a fost dor de acasã, de oameni, de locuri si am decis sã facem aici ceva ce nu existã. Ce le promit eu celor care vin? Cã vor iesi de aici  altfel. E un adevãrat sanctuar al bãrbii si al relaxãrii, ca sã zic asa. Barba se trateazã altfel, din momentul spãlãrii, pânã  la cel al uscãrii, la unghiul de tundere si depinde  foarte mult cu ce o tundem. Nu folosim masina, ci obligatoriu, foarfeca. Produsele diferã. Folosesc uleiuri naturale, aftershave-uri clasice si vechi, cu mirosul acela de tabac si vintage, cum trebuie ca sã le dea senzatia de bãrbierit clasic. Folosim brici cu lamã de unicã folosintã. Fiecare client are lama lui, prosopul lui, piaptãnul lui si un aranjat de barbã este 20 de lei la noi”, a spus Bianca, cea care a deschis salonul din Petrosani.  Bianca le recomandã bãrbosilor sã tinã cont de imaginea lor, sã vinã la salon, sã încerce un tratament, iar cei care deja au stat pe scaunul ei spun cã se simt excelent. „Nu e usor sã fii bãrbos. Cine spune asta, nu stie ce vorbeste!”, spune unul dintre clienti.  Numãrul bãrbatilor care îsi lasã barbã a crescut si este mereu în crestere. Cabinetele destinate  lor se adapteazã din mers si aici ei spun cã gãsesc si metoda clasicã de bãrbierit, dar mai ales îngrijirea si rãsfãtul pe care singuri nu si-l pot oferi.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Lambersexual – fitã, necesitate sau lux?

 • 24 iulie 2017 la 19:47
  Permalink

  PROTEST !!!
  Pentru cretinii purtori de barba pe bigudiuri si masaj sub nas la salon !
  Ba, barba pentru un barbat adevarat, spune: Nu te uita la femeia mea, ca te joc in picioare de nu o sa ai aer, Simt cum da testosteron pe-afara din mine.
  In cazul vostru spune: Eu sunt domisoara cu barba care si-a facut programare la salon, pentru un permanent la barba si un masaj sub nas.
  Fetitelor barboase, intetinutul barbii este ca si mancatul cu furculita.
  Ai invata odata, ai exersat de cateva cu furculita, dupa care nu mai ai nevoie de nimeni sa-ti bage-n gura, pana in momentul cand devii handicapat din cauza batranetii.
  In cazul vostru domnisoarelor barboase de salon, este ca si cum v-ar hranii cineva cu furculita tot la zile odata. Voi sunteti tampiti !? 🙂
  Din cauza tantalailor efeminati cu barba o sa ajungem sa nu ne mai permitem sa purtam barba ca stamosii nostii Dacii.
  O sa ajungem sa ne vindem lucruri din casa si masina, pentru cateva grame de uleiuri naturale, aftershave-uri clasice, pentru intretinerea barbii, ca si in filmul ala:
  A Million Ways to Die in the West, cand saracii nu isi permiteau o mustata. 🙂
  Fetitelor barboase, de cate ori mergeti la un salon pentru aranjatul barbii, gaditi-va ca sunteti Conchita Wurst.
  Baaaa, iesiti din bransa nostra ca ne stricati firma !

  Acesta este un pamflet care totusi reprezinta realitea v-o spune un purtator de barba de peste 20 de ani.

 • 25 iulie 2017 la 10:10
  Permalink

  e fix pix cu barbosii astia. arata a actori porno din anii 70, filme gay, evident. pe langa asta, toate studiile zic ca femeilor le plac barbatii nebarbieriti cateva zile, stubble ii spune.
  p.s. se scrie lumbersexual, nu lambersexual, si de fapt e un stil imprumutat de la taietorii de lemne. bine, homo asa…

Comentariile sunt închise.