La vânătoare, cu arme, băuți și cu mașina radiată

Doi bărbați sunt cercetați după ce au fost depistați în trafic, într-o mașină în care aveau arme letale, chiar după ce se întorceau de la vânătoare. Cel de la volan era băut, așa cum a indicat aparatul alcooltest, iar mașina radiată din circulație. Poliția îi cercetează acum.

Incidentul a avut loc duminică, 6 noiembrie 2022, în jurul orei 21.10, când poliţiştii din cadrul Poliţiei Stațiunii Geoagiu au oprit în trafic, pe DJ 705, în localitatea Bozeș, autoturismul condus de un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Balşa.
În autoturismul respectiv, în care se mai afla un bărbat (pasager), poliţiştii au decsoperit, pe bancheta din spate, o armă letală (de vânătoare), nedemontată și neintrodusă în toc sau husă, precum și o altă armă de vânătoare, demontată și introdusă în husă.
Dar, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,37 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat că autoturismul condus de bărbat a fost radiat din circulaţie din anul 2013.
„Dată fiind valoarea afișată de aparatul etilotest, conducătorul auto a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Totodată, posesorul armei de vânătoare transportate fără respectarea normelor legale, va fi sancționat contravențional și, complementar se va anula dreptul de deținere, port și folosirea a armelor pentru neîndeplinirea condițiilor de transport”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Din verificările efectuate, poliţiştii au constatat că cei doi bărbaţi sunt deținători legali de arme letale, membrii vânători în cadrul unei asociații de profil, iar, în cursul zilei de 6 noiembrie 2022, au participat la o vânătoare organizată de asociație, în momentul în care au fost opriţi de poliţişti, aceştia deplasându-se către localitățile în care își au domiciliul.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Diana Mitrache