Turistii care se aflã în aceste zile în Straja au parte de multã distractie, pârtii de schi excelente legate între ele pe o distantã de aproape 25 de kilometri si multã zãpadã.
În plus, pentru cei care sãrbãtoresc Crãciunul pe rit vechi în statiune si Anul Nou, printre care se numãrã si peste o sutã de moldoveni, cabanierii s-au pregãtit cu produse traditionale, dar si cu  obiceiuri de sãrbãtori, cum ar fi de exemplu obiceiul Crailor – specific Vãii Jiului.
„Sunt turisti care au venit, în special, din Chisinãu si Bãlti. Unii au venit în Straja de mai multe ori, prin rezervãri directe, atrasi de calitatea serviciilor si starea pârtiilor de schi. În acest an sunt peste o sutã de turisti din Republica Moldova care ne viziteazã, cei mai multi din ultimii ani”, a declarat pentru Agerpres Emil Pãrãu, investitor în statiune.
Pentru zilele de sãrbãtoare, gazdele s-au pregãtit cu sarmale preparate în vitã de vie sau frunze de sfeclã, dar si cu sarmale ardelenesti, mult mai mari decât cele obisnuite. De pe mesele turistilor nu lipsesc preparatele traditionale din carne de porc, vinul de calitate, iar serile sunt completate cu programe artistice si muzicã popularã.
În cursul zilei, turistii au la dispozitie aproape 25 de kilometri de pârtii legate între ele, cu o grosime medie a stratului de zãpadã de peste un metru.
„În Straja sunt 11 pârtii functionale, dintre care cinci sunt dotate cu instalatii de nocturnã. La dispozitia schiorilor sunt o telegondolã, patru telescaune, sase teleschiuri. Zãpada pe pârtii a fost atent pregãtitã si mãsoarã peste un metru”, a arãtat Emil Pãrãu. Potrivit estimãrilor, în statiunea Straja sunt peste 3.000 de turisti, o mare parte profitând si de ultimele zile de vacantã a copiilor. De alfel, aici sunt peste 100 de copii aflati în tabãrã, la schi.