La Petroșani, gravidele sunt trimise la alte spitale să nască

S ituație fără precedent la Spitalul de Urgență din Petroșani. Cea mai mare unitate medicală din Valea Jiului a rămas fără medic pe secția de nou-născuți și acum orice urgență este rediecționată.

Asta, pentru că niciun alt medic specialist nu a mai venit după pensiona­rea neonatologului.
Zeci de femei s-au plâns că nu mai pot naște la Petroșani și că asta s-a întâmplat brusc, fără să fie anunțate anlterior. Există medici ginecologi care supraveghează sarcina fiecărei gravide, dar la naștere sunt sfătuite să aleagă un alt spital. Directorul SUP, medicul Alin Vasilescu recunoaște că situația este neplăcută, dar susține că nu a venit niciun medic la concursul anunțat.
„Din păcate, cu toate eforturile făcute de spital, medic neonatolog nu a venit la concursul care a fost publicat în revista Viața Medicală. Activitatea pe secția de neonatologie este asigurată de medicii de pe secția pediatrie, unde și acolo, numărul medicilor este foarte mic. Urgențele care vin pentru a naște sunt orientate spre secțiile unde există gardă de ginecologie, respectiv pediatrie. Noi avem, din păcate, doar secția de ginecologie”, a declarat dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani.
Orice gravidă care trebuie să nască poate opta pentru spitalele din Sadu, Lupeni, ori Hațeg, aceste unități medicale fiind cele mai apropiate în acest moment. Și, în condițiile pandemiei, situația viitoarelor mămici este una delicată, ele fiind nevoite să caute din timp o unitate medicală care să le poată primi.
Diana Mirache