La mina Lupeni, deficientele de organizare vinovate pentru moartea a doi oameni

Ministrul Energiei, Toma Petcu, sustine cã raportul ITM a fost finalizat în cazul accidentului de la mina Lupeni, în urma cãruia doi mineri si-au pierdut viata.
Oficialul de la minister spune cã raportul aratã cã la unitatea minierã au fost deficiente în ceea ce priveste organizarea.
„Ancheta ITM a fost finalizatã pentru incidentul de la Lupeni, pentru Complexul Energetic Hunedoara. Avem si noi propria anchetã. (…) În acest moment, ancheta ITM-ului a prezentat unele deficiente, pe partea de organizare; nu pot fi detaliate în acest moment, pentru cã ele au fost transmise cãtre Parchet. Parchetul îsi face ancheta si verificarea în baza a ceea ce a spus ITM-ul. Din ce am înteles, toate aceste verificãri s-au finalizat, eu cred cã rãspunsurile foarte curând vor fi transmise public si Complexul Energetic Hunedoara împreunã cu domnul secretar de stat vor comunica transparent în momentul în care si Parchetul ne va permite acest lucru”, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.
În accidentul de muncã de la mina Lupeni care a avut loc în data de 5 octombrie si-au pierdut viata doi oameni.  Victimele fãceau parte dintr-o echipã de 11 mineri care lucra în subteran, opt dintre acestia reusind sã fugã ori sã scape cu viatã din locul surpãrii de cãrbune. La anchetã au contribuit si profesori ai Universitãtii din Petrosani.
Activitatea minei Lupeni s-a aflat în vizorul inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncã. În acest an, Complexul Energetic Hunedoara a primit o amendã de 10.000 de lei din cauza neconformitãtilor constatate de inspectorii ITM. Zeci de controale au avut loc la Complexul Energetic Hunedoara, iar în urma verificãrilor s-au dat amenzi de 17.000 de lei.
Monika BACIU

3 comentarii la „La mina Lupeni, deficientele de organizare vinovate pentru moartea a doi oameni

 • 26 noiembrie 2017 la 21:17
  Permalink

  Mina Lupeni la 31 sept 2017 trebuia sa isi opreasca activitatea de productie. Deci asta inseamna ca abatajul mortii trebuia sa fie inchis dar nu sa intamplat asta, ei au continuat activitatea de exploatare. Sper ca familiile celor doi decedati in accident sa se foloseasca de acest aspect . Cine a dat dispozitie pentru continuarea activitatii? Se zice ca CEH a trimis o notificare la Bruxel pentru prelungirea continuarii exploatari abatajelor din mina Lupeni dar dupa accident , vor sa isi acopere curul sefii frumosi. Bruxelul nu va da aviz de prelungire deci….. e cam bulita treaba ! Deci, in caest moment mina Lupeni trebuia sa nu mai exploateze carbune din 31 sept. Daca se respecta decizia UE colegii mineri nu mureau.

 • 26 noiembrie 2017 la 21:49
  Permalink

  domn ministru deficienta e cind se juleste unul la deget dar cind mor doi moameni in floarea virstei intr un abataj prost echipat si dotat e crima cu premeditare……nu va e rusine vad ca baleia o tine numai in chefuri oare el ca ing sef productie nu avea nici o raspundere?avea …dar e psd ist de al lui resmerita si va e frica rahatilor

 • 27 noiembrie 2017 la 13:54
  Permalink

  La pu?c?rie cu conducerea de la mina lupeni.

Comentariile sunt închise.