La Lupeni, Ziua Nationalã a dat startul sãrbãtorilor de iarnã

Sute de locuitori ai municipiului Lupeni au petrecut Ziua Nationalã a României ca o mare familie, în cadrul unei mari petreceri care a avut loc în arealul celui mai frumos parc din localitate.
Momentul mult asteptat a fost cel al aprinderii luminilor de sãrbãtori, când orasul  s-a îmbrãcat în straie de sãrbãtoare. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã a demonstrat, încã o datã, cã nu degeaba se spune despre el cã este cel mai bun primar al Vãii Jiului.  În discursul sãu,  primarul Lucian Rãsmeritã i-a îndemnat pe cei prezenti sã fie cât mai uniti si sã nu uite niciodatã cã sunt români, oriunde s-ar afla. ”De atâtea ori în istorie ca si în viata noastrã de acum s-a vãzut cã, atunci când suntem uniti, reusim sã facem foarte multe lucruri bune în viatã. Din pãcate, nu doar  de-a lungul istoriei, dar mai ales în vremurile de astãzi, multi sunt cei care au încercat sã ne dezbine. E nedrept sã vezi cã au murit oameni pentru ca noi, românii sã fim uniti si încã mai sunt multi acei care vor sã ne dezbine. Cred cã este imperativ si  obligatori astãzi sã ne unim si sã devenim acea Românie puternicã pe care ne-au lãsat-o mostenire bravii nostri înaintasi, chiar dacã altii nu vor sã ne vadã uniti si puternici. Nici chiar Uniunea Europeanã, din care suntem parte, si e bine cã facem parte din aceasta, nu a vrut o Românie puternicã si au fãcut în asa fel încât sã ne dezbine. Sigur cã e bine sã fim parte a Europei Unite, sigur cã e bine sã fim  pro-europeni, dar înainte de toate, eu cred cã trebuie sã fim  pro-România. Trebuie sã fim uniti pentru cã doar astfel vom putea sã facem lucruri bune în tara noastrã, în  comunitãtile noastre. Vã invit deci sã facem cu totii în asa fel încât sã iubim aceastã tarã, sã ne pretuim valorile, sã arãtãm cã am fost, suntem si am rãmas români adevãrati”, a  declarat primarul Lucian Resmeritã.
Apoi, Parcul CAP din localitate a rãsunat de muzicã româneascã,  pe scena amenajatã în aer liber, fãcându-si aparitia  artisti îndrãgiti precum Leo Cozma, Andrada  si Marinicã Paul,  Andrei Popa si Aurel Moldoveanu, care i-au fãcut pe cei prezenti sã intre rapid într-o horã, iar în joc au intrat si oficialitãtile, în frunte cu primarul Lucian Resmeritã.
Odatã cu lãsarea serii a venit si momentul asteptat cu sufletul la gurã de copii, cel al aprinderii iluminatului ornamental de la Lupeni. De altfel, spre bucuria celor mici, primarul Lucian Resmeritã i-a invitat pe scenã  pentru ca împreunã sã apese ”butonul magic”, prin care strãzile localitãtii s-au umplut de luminã, iar oamenii au trãit la maxim acest moment.  Si, fãrã falsã modestie, despre municipiul  Lupeni se poate  spune cã este cea mai frumoasã localitate din Valea Jiului.