[ La Lupeni sunt cuplate rețelele noi de apă potabilă ]

Aproape 70% este stadiul de realizare al lucrărilor în Lupeni, iar Apa Serv a întreupt alimentarea miercuri, tocmai pentru a cupla rețelele noi. În plus, pe lângă asta, dacă tot a fost oprită apa o zi întreagă, s-au remediat și avariile de pe rețeaua veche.

Societatea de apă din Valea Jiului derulează în Lupeni un proiect ce va îmbunătăți serviciile de apă și canalizare, în care vor fi reabilitate 8,5 km de rețele de apă. O parte au fost finalizate, iar acum a fost nevoie de o zi în care apa potabilă a fost oprită toată ziua. Responsabilii de la Apa Serv ne explică de ce. „Odată cu această restricție, am realizat o dată o lucrare programată de către noi, pentru că aveam o pierdere pe rețea, în zona Braia și, totodată, realizăm și o cuplare, pe care o realizăm în cadrul Programului Operațional de Infrastructură Mare, pe partea de Lupeni”, a precizat Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului.
Contractul de finanţare a fost semnat în luna mai 2017 pentru toate rețelele din Valea Jiului şi are o valoare totală de peste 384 de milioane de lei și cuprinde astfel de lucrări în toate orașele, iar dacă la Petroșani au fost deja finalizate, la Lupeni sunt încă în lucru.
„Pe partea de Vest, în Bărbăteni, lucrările de canalizare sunt realizate și urmează să fie montată doar stația de pompe pentru apa menajeră. În continuare, se lucrează pe partea de canal și alimentare cu apă potabilă pe toată raza municipiului Lupeni”, mai spune Cristian Ionică, amanger SC Apa Serv Valea Jiului. Valoarea contractului este de: 9.428.864, 73 lei fără TVA și, la final, cei de la Apa Serv spun că va fi mult îmbunătățit sistemul de canalize și de alimentare cu apă potabilă în acest municipiu.
Diana Mitrache