Autoritățile locale din Lupeni nu au uitat, nici în acest an, de cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Unsprezece astfel de cupluri au fost sărbătorite cum se cuvine, la Palatul Cultural, festivitatea de onoare fiind extrem de emoționantă, atât pentru cei sărbătoriți cât și pentru autorități.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a organizat o mică festivitate de onoare în cinstea seniorilor din Lupeni, dat fiind situația impusă de pandemia de coronavirus, care au atins performanța unei jumătăți de secol în viața de familie. La invitația primarului Lucian Resmeriță au răspuns familiile Maria și Ion-Tiberiu Vorak, Zoia și Ene Sterie, Elena și Traian Moldovan, Rădița și Emil Drăgulescu, Lucreția și Ladislau Recsak, Ioana și Nichită Peagu, Maria și Alexandru Gîrda, Dina și Gheorghe Pălănceanu, Ela și Ion Mureșan, Maria și Vasile Pastor, Olga și Teofil Hegedus.

Primarul municipiului Lupeni i-a felicitat pe cei sărbătoriți și le-a mulțumit, totodată, pentru exemplul lor de viață în familie și societate și pentru întreaga contribuție pe care au avut-o la dezvoltarea acestei localități.

”Respectul, răbdarea, fidelitatea, iubirea sunt valori fundamentale ale vieții de cuplu. Iar cei pe care i-am sărbătorit astăzi, cu prilejul aniversării frumoasei vârste de 50 de ani de căsnicie, confirmă din plin acest lucru. Personal, am o deosebită admirație pentru familiile care au reușit să atingă această performanță a vieții de familie, fiind pentru noi toți un exemplu. Îi felicit și pe această cale pe distinșii noștri sărbătoriți din acest an pentru că au reușit să depășească împreună toate dificultățile vieții și rămână alături o jumătate de secol. Le doresc multă sănătate, împliniri și bucurii și încă mulți, mulți ani alături de cei dragi și de întreaga noastră comunitate locală. Îi admir și-i respect pe seniorii noștri ca pe părinții mei, pentru că noi, aici, la Lupeni, am învățat să trăim ca într-o mare și unită familie și sunt onorat de fiecare dată când am ocazia să mă întâlnesc cu astfel de oameni care reprezintă un adevărat model pentru tineri și pentru oamenii care prețuiesc viața de familie. La mulți ani !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Cele 11 familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit din partea administrației publice locale și un ”certificat de căsătorie” special care atestă, o dată în plus, fericita performanță, fiind în același timp premiați de către Consiliul local al municipiului Lupeni.