Klaus Iohannis nu are niciun rãspuns vizavi de CEH

Senatorul Haralambie Vochitoiu i-a înmânat presedintelui Klaus Iohannis dosarul privind Complexul Energetic Hunedoara. Asta se întâmpla acum douã luni. Presedintele încã nu i-a oferit niciun rãspuns senatorului în ceea ce priveste memorandumul nemtilor de la Scharfstein Group. “Încã nu am primit rãspuns. Era o intentie din partea unor investitori care ar fi putut salva Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Haralambie Vochitoiu, senatorul UNPR Hunedoara. Senatorul Vochitoiu – initiatorul Comisiei parlamentare de anchetã a situatiei Complexului Energetic Hunedoara si Complexului Energetic Oltenia, i-a înmânat sefului statului un dosar care contine Memorandumul trimis Guvernului României de un grup de investitori germani si coreeni, prin care se propune un parteneriat în participatiune cu statul Român în vederea investitiilor la C.E.H. a peste 500 de milioane de euro într-o primã fazã, care ar reprezenta utilaje si tehnologie de vârf. Aceastã tehnologie are capacitatea de a descompune chimic huila, împreunã cu deseuri menajere, pentru producerea de combustibil biodiesel si energie. Senatorul Vochitoiu a cerut interventia imediatã a presedintelui Klaus Iohannis pentru salvarea viitorului Vãii Jiului si a judetului Hunedoara, inclusiv printr-un lobby sustinut pe lângã Comisia Europeanã si organismele de Bruxelles, astfel încâ România sã poatã produce maxim 5 % la sutã din energie la un pret reglementat care sã se acorde energiei produsã din huilã.

Monika BACIU

2 comentarii la „Klaus Iohannis nu are niciun rãspuns vizavi de CEH

  • 11 iulie 2016 la 09:36
    Permalink

    de unde pret reglementat daca este economie de piata? tu cumperi cartofii de unde este mai scump s-au de unde se vand mai ieftin? vorbim prostii ptr capital electoral

  • 12 iulie 2016 la 00:12
    Permalink

    sunt platiti sa publice asemenea prostii….din 2018 se elibereaza piata energiei…sa vedem cine va mai cumpara energie de la CEH?

Comentariile sunt închise.