Klaus Iohannis a promulgat „Legea Resmeriţă”

Pensionarea cu doi ani înainte de termen şi fără penalizare este posibilă acum, după ce preşedintele României a promulgat legea. Cristian Resmeriţă, senatorul din Valea Jiului este cel care a iniţiat legea şi tot el a făcut anunţul.
„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis A PROMULGAT INIŢIATIVA MEA LEGISLATIVĂ prin care vârsta standard de pensionare SCADE CU 2 ANI pentru TOŢI locuitorii din: Uricani, Lupeni, Vulcan, Aninoasa, Petroşani, Petrila, Baia de Criş, Ghelari, Băiţa, Hunedoara, Călan, Orăştie, Deva, Certej, Teliuc, Brad, FĂRĂ PENALIZARE. Este o reuşită extraordinară a tuturor cetăţenilor din Valea Jiului, care m-au susţinut, să ajung în această poziţie. Această iniţiativă legislativă a pornit din discuţiile pe care le-am avut cu cetăţenii Văii Jiului, nu a fost doar o idee a mea, ci a tuturor. Mulţumesc tuturor pentru colaborare şi îmi doresc ca cetăţenii din Valea Jiului, să vină şi cu alte propuneri înspre mine, propuneri care să ne îmbunătăţească viaţa tuturor”, a declarat senatorul Cristian Resmeriţă. Această lege, dă posibilitatea celor care au trăit şi muncit 30 de ani într-unul dintre oraşele menţionate, să iasă la pensie mai devreme cu doi ani. La bază, senatorul spune că s-a gândit la oamenii din Valea  Jiului, cu precădere, pentru că aici au fost mereu probleme sociale. Posibilitatea pensionării cu doi ani mai devreme se va aplica şi persoanelor de pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, care îndeplinesc condiţiile menţionate în actul legislativ.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Klaus Iohannis a promulgat „Legea Resmeriţă”

 • 3 august 2020 la 21:22
  Permalink

  de ce acum ?

 • 3 august 2020 la 22:51
  Permalink

  Cetatene, esti bou !
  Cand ai iesit tu la pensie,Cristinel sugera la ma-sa .

 • 4 august 2020 la 07:27
  Permalink

  „vârsta standard de pensionare SCADE CU 2 ANI pentru TO?I locuitorii” se afirma in articol.
  Se pare ca nu este asa. Foarte multi locuitori din zonele amintite au lucrat in grupele de munca 1 si 2 sau echivalentele acestora, conditii speciale si conditii deosebite. In legea pensiilor se spune ca reducerile bazate pe acele conditii nu se cumuleaza cu alte reduceri. Si inca ceva. Legea este valabila pina in septembrie 2021 cind intra in vigoare noua lege a pensiilor (legea lui Olguta). Sper ca domnii ziaristi sa caute un specialist in legea pensiilor si acesta sa explice cum se aplica legea. Astept acest articol lamuritor ca sa stim si noi daca legea chiar ajuta TOTI locuitorii din zonele mentionate in lege sau este mai mult propaganda electorala.

Comentariile sunt închise.