Judeţul Hunedoara va avea un nou cetăţean de onoare. Este vorba de Preasfinţitul Alexandru Mesian, Episcopul eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj.
Alexandru Mesian s-a născut la data de 22 ianuarie 1937, în comună Ferneziu, aflată pe atunci în judeţul Satu Mare (interbelic), fiind al şaselea copil din cei opt copii ai părinţilor săi care erau o familie de muncitori.
”P.S: Alexandru Mesian este Episcop eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Lugoj ce se întinde pe teritoriul judeţelor Arad,  Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş şi pe o porţiune a judeţelor Alba şi Mehedinţi.  Are, de asemenea, în îngrijire comunităţile greco-catolice de limbă română din Serbia cum ar fi Marcovăţ şi Vârşeţ. P.S. Alexandru Mesian este o personalitate ce se bucură de o largă notorietate în spaţiul misionar ecumenic local şi internaţional”, arată CJ Hunedoara.
A fost decorat în februarie 2004 cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria G – „Cultele”, „în semn de apreciere deosebită pentru activitatea susţinută în domeniul cultelor, pentru spiritul ecumenic şi civic dovedit şi pentru contribuţia avută la întărirea legăturilor interconfesionale, de bună şi paşnică convieţuire între toţi oamenii”
Cosmin BACIU