Joi e bursã. Nu si în Valea Jiului

Nu sunt locuri de muncã vacante, iar angajatorii nu s-au interesat de zona Vãii Jiului, asa încât, desi AJOFM Hunedoara organizeazã o nouã bursã, la noi nu va fi.  Decizia a fost luatã din lipsa angajatorilor care sã ofere acum posibilitatea ca somerii sã fie primiti în câmpul muncii. Cei de la Petrosani explicã de ce nu avem o nouã bursã si cã s-ar putea ca asta sã nici nu se întâmple curând.
„În aceastã lunã, noi nu organizãm Bursa locurilor de muncã, având în vedere cã numãrul de locuri de muncã pe care îl avem este destul de redus. Probabil, peste o lunã, sau douã, vom avea si noi, în functie de ce locuri de muncã vor fi pe piatã”, a declarat Judith Babtan, sefa ALOFM  Petrosani. Din pãcate,  statisticile spun  cã rata somajului în Hunedoara este una foarte scãzutã, cea mai bunã din ultimii ani, însã, realitatea este cu totul alta.  „Din pãcate, noi lucrãm cu rata somajului, în functie de numãrul de persoane pe care le avem în evidente. Dar, acesta nu este cel real. Sunt foarte multe persoane care, desi nu au loc de muncã, nu sunt luate în evidentele noastre si atunci nu sunt raportate. Dacã i-am înregistra, si rata somajului ar fi mai mare”, a mai precizat sefa agentiei din Petrosani. În plus, acum, vara, somerii si cei care nu au loc de muncã, îsi gãsesc joburi  temporare. Iar faptul cã nu sunt chemati la bursã, nici nu este o problemã.
„Atât oferta, cât si interesul persoanelor, în perioada verii, este mult mai scãzutã. Pe noi ne afecteazã si zona, pentru cã foarte multe persoane care nu au loc de muncã,  se ocupã acum cu culesul ciupercilor, ori a fructelor de pãdure”, a explicat Judith Babtan. AJOFM Hunedoara  organizeazã bursa locurilor de muncã, joi, 14 iunie, dar doar în Deva, Hunedoara  si la Hateg. Ultima bursã a  fost organizatã în orasele Vãii Jiului, în luna aprilie.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Joi e bursã. Nu si în Valea Jiului

 • 12 iunie 2018 la 06:45
  Permalink

  Ce frumos. Bine ca sunt peste 1000 de someri.
  Doamna Babtan ce mai face????? I se mai da salariu????
  Pentru ce???

 • 12 iunie 2018 la 06:47
  Permalink

  Daca nici in mijlocul verii doamna Babtan nu convinge nici un angajator sa vina la bursa locurilor de munca, ma gandesc la iarna cand totul ingheata, ingheata si la ALOFM Petrosani, nu???

Comentariile sunt închise.