Joburi în constructii, la bursa de joi

Joi, începând cu ora 9,00, la agentiile locale din Valea Jiului, ca si din întreg judetul Hunedoara, are loc Bursa Locurilor de muncã. Încep lucrãrile în constructii, iar angajatorii vin sã caute fortã de muncã. În plus, si agentiile încep sã organizeze cursuri de calificare noi, chiar din luna aprilie, gratauit pentru someri.

Odatã cu venirea primãverii, angajatorii încep sã caute fortã de muncã pentru constructii si în acest sens se vor prezenta si la bursa de vineri. La Petrosani sunt deja înscrisi câtiva agenti economici, asa încât, joi, la ora 9,00, somerii vor avea de ales. „Pânã în momentul de fatã, avem 37 de locuri de muncã depistate, din care 20 sunt pentru o firmã de constructii, care cautã dulgheri, fierari betonisti si zidari, iar celelalte sunt locuri de vânzãtori, confectioneri, ca si pânã în prezent”, a declarat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

Peste 1.600 de oameni, doar din Petrila si Petrosani, nu au un loc de muncã si sunt someri, însã, cifra lor este mult mai mare, dacã sunt  luati în calcul si cei care nu mai primesc nici mãcar somajul, ori dacã sunt contabilizati si cei din Vestul Vãii Jiului. Din pãcate, însã, la fiecare bursã oamenii reclamã cã nu au calificãri cerute de angajatori, asa încât acum au posibilitatea sã facã gratuit câteva cursuri de calificare.

„Cursurile de calificare le organizãm si în functie de solicitarea oamenilor. Fiecare persoanã ce intrã în evientele noastre este testatã vis a vis de ce curs de calificare ar dori sã înceapã si apoi se tine cont si de solicitarea de pe piata fortei de muncã. Pentru luna aprilie, începem un curs de dulgher, unul de tâmplar si unul de ospãtar”, a mai adãugat Judith Babtan, sefa ALOFM Petrosani.

Bursa de joi este cea de a doua care se desfãsoarã în judetul Hunedoara, judet care a mai organizat o astfel de sesiune si la începutul lunii martie.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Joburi în constructii, la bursa de joi

  • 12 aprilie 2016 la 06:38
    Permalink

    Da-ti demisia, Babtan!!!!!

Comentariile sunt închise.