JIUL PETROŞANI – ÎN LOC DE PROMOVARE, LA IZOLARE!

Spune o vorbă, când e să se aleagă praful…
Jiul Petroşani, după o aşteptare de şapte ani, se pregătea pentru meciul de baraj, de la Lupac  (jud. Caraş-Severin),  pentru promovarea în Liga a III-a, când a  explodat… explozia (ca la Beirut): depistarea unui jucător, Răzvan Bălan, cu COVID-19!
Iniţial, conform  protocolului, echipa Jiul Petroşani a efectuat testarea echipei, cu toţii ieşind negativ, apoi la ultima testare înaintea deplasării spre Lupac, jucătorul Răzvan Bălan a ieşit pozitiv! S-a efectuat o nouă testare a  jucătorului incriminat, la instituţiile agreate de DSP Hunedoara, jucătorul ieşind de data asta  pozitiv.
Aşadar la Centrul de Sănătate Petroşani, la data de 6 august, Bălan, negativ, a doua zi, la Hunedoara, pozitiv (vezi facsimilele 1 şi 2).

Într-o situaţie similară s-a aflat, la Liga I, jucătorul Cabral de la Politehnica Iaşi, dar până la urmă acolo a fost în regulă (vezi facsimil 3).

În urma acestei situaţii, s-a comunicat la F.R.F. şi conform regulamentului, s-a dat meci pierdut la „masa verde”, Avântul Periam – Jiul  3-0, echipa intrând în izolare două săptămâni.
Au apărut tot felul de speculaţii în spaţiul virtual, inclusiv acuze la adresa celor din anturajul Jiului, pe care antrenorul principal Cosmin Kanduth le-a parat  foarte bine pe pagina sa de facebook.
“Bună ziua, Numele meu este Cosmin Kandut şi sunt antrenorul echipei „Jiul Petroşani”. Citesc cu stupoare tot ce se scrie şi toate cuvintele aruncate fără suflet pe reţelele de socializare. Faptul că un jucător a ieşit pozitiv la testul Covid este o tragedie pentru noi, deoarece suntem obligaţi să intrăm toţi în izolare deşi toate celelalte teste au fost negative. Mi se pare extrem de nedrept să se arunce cu noroi in munca acestor băieţi şi să se diminueze cu atâta uşurinţă meritul lor pe baza teoriei conspiraţiei, să se treacă cu vederea performanţa lor doar de dragul polemicilor! Ar trebui să vă gândiţi puţin la cei implicaţi, la familiile lor, la neliniştea lor, să nu uitaţi că sunt şi ei oameni, simt, suferă în acest moment şi ar avea nevoie de încurajare, nu de critici! Se pare că acest virus nu iartă pe nimeni şi mâine ar putea fi oricare dintre dumneavoastră în această situaţie ingrată, cu toată viaţa dată peste cap! Unde a dispărut compasiunea din noi şi când am uitat să fim oameni? Este dureros şi, cu scuzele de rigoare, ruşinos!”, a scris Cosmin Kandut pe pagina lui de socializare
Ce-ar mai fi de făcut?
În cursul zilei de luni, 10 august, conducerea Jiului Petroşani va depune o cerere de înscriere în Liga a III-a, dorindu-şi să joace la acest nivel, având şi sprijinul Administraţiei Locale în acest sens. Surse din fotbal precizează faptul că, oricum echipa Avântul Periam nu şi-ar dori  promovarea, din motive financiare.
Să sperăm, să aşteptăm…
GENU TUTU