Jiul Petrosani, centenar în alb – negru  – 1919 – 2019 / ”80000 lei as fi primit de la Jiul”

În urmã cu trei zile, fost component al echipelor Dunãrea Galati, Dinamo Bucuresti (1981 – 89), Victoria Bucuresti sau Unirea Focsani, cel care a jucat de 3 ori în nationalã, iar ca antrenor a promovat în liga I pe SC Bacãu, FC Baia Mare, Unirea Urziceni si Concordia Chiajna, Costel Orac a împlinit 60 de ani.
El a fãcut câteva declaratii interesante cu acest prilej pentru ”Gazeta Sporturilor”, una dintre ele atrãgându-ne atentia în mod special.
Citãm: ”Am retrogradat cu Galatiul, dar m-au convocat la nationala de tineret pentru o balcaniadã în Grecia. Iar la Bucuresti m-a întâmpinat presedintele lui Dinamo, Vasile Anghel, care mi-a zis cã vrea sã mã ia si pe mine si pe Nicusor Vlad. Ca sã vin la Dinamo, am declinat inclusiv o ofertã foarte bunã de la Jiul Petrosani. Mã bãgau la Facultate la Petrosani si-mi dãdeau 80000 de lei la semnãturã. O avere! O Dacie costa atunci 70000 de lei” a spus Costel Orac.  Costel Orac a ales bine, Dinamo reusind în acel campionat sã câstige titlul national, Jiul clasându-se  în sezonul 1981 – 1982 (era ultimul pe vechiul stadion) pe locul 12, cu antrenorul Petre Libardi cu o echipã în care jucau Cavai,  Petre Grigore, Titi Muia, Giuchia, Sumulanschi, Lasconi, Sãlãgean sau Mache Vizitiu.
GENU TUTU

2 comentarii la „Jiul Petrosani, centenar în alb – negru  – 1919 – 2019 / ”80000 lei as fi primit de la Jiul”

  • 27 ianuarie 2019 la 21:55
    Permalink

    Hai Jiul Petrosani !

  • 28 ianuarie 2019 la 10:38
    Permalink

    CATI DIN FOSTI JIULISTI VALOROSI ISI MAI AMINTESC CA AU TRECUT PE AICI!!??MULTESCU,STOICHITA BIKFALFY,DUMITRIU,ROSZNAY ,CAVAI, BOJTOR ,V.POPA,LEO TOADER,MATINCA,,S.FRUNZASI MULTI ALTII DACA ACUM LA CENTENARUL CLUBULUI AR DONA CATIVA LEI ,(federatia de fotbal e saraca,cand e vorba de asa ceva)AM PUTEA, CAT DE CAT, SA NE BUCURAM DE ACEST EVENIMENT!MILITARU ,ADEVARAT JIULIST ,RAMAS INCA PE BARICADE,PROPUNEA UN EL CLASSICO HUNEDOREAN!!EU CRED CA SI UN MINITURNEU IN 4 S-AR PUTEA ORGANIZA:JIUL,ENERGETICIANUL,PANDURII SI CETATE DEVA SAU CORVINUL!!!DACA AR FI POSIBIL ……U CRAIOVA !!!PRIMARIA AR TREBUI SA SE IMPLICE IN ACEST EVENIMENT,POATE CHIAR TOATA VALEA JIULUI!!!DACA SE VREA SE POATE !!!

Comentariile sunt închise.