Jefuit de amicul cunoscut pe Facebook

U n adolescent în vârstă de 17 ani, elev la un liceu din Orăștie, a fost acuzat că a bătut și jefuit un alt tânăr din Vulcan. Cei doi se cunoscuseră pe Facebook, iar cel din urmă l-a invitat la o petrecere ținută în Valea Jiului.

”În urma unei înțelegeri avute cu persoana vătămată prin intermediul rețelei Facebook, inculpatul s-a deplasat din Orăștie spre locuința persoanei vătămate. A fost primit în locuinţă de către persoana vătămată şi au început să consume băuturi alcoolice, ulterior la locuința persoanei vătămate venind şi martorul (…) Cele trei persoane au rămas în locuinţa persoanei vătămate, inculpatul urmând să doarmă peste noapte la persoana vătămată, acesta pregătind patul pentru inculpat în sufragerie. La un moment dat, persoana vătămată s-a dus în cameră să doarmă, inculpatul şi martorul rămânând să consume în continuare alcool.
Noaptea, în intervalul 03:00-04:00, martorul a plecat şi i-a spus inculpatului să închidă uşa în urma lui. Rămas singur în locuință, inculpatul a luat jacheta de fâş, de culoare galbenă; telefonul mobil şi o boxă portabilă precum şi suma de 50 lei – bunuri aparținând persoanei vătămate şi a plecat”, se arată în dosar. Păgubitul a sesizat organele de poliţie susținând că adolescentul l-a agresat, lovindu-l cu pumnii şi picioarele în zona capului, a corpului, până când şi-a pierdut cunoștința. În fața instanței, tânărul jefuit n-a putut proba faptul că a fost bătut, astfel că adolescentul a fost trimis în judecată la Petroșani, doar pentru infracțiunea de furt
calificat.
Pentru că la data
comiterii faptei era
minora, acesta a fost
condamnat de Judecătoria Petroșani la măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de 3 luni.