Jandarmeria: Primii brazi de Crăciun tăiați ilegal anul acesta

Un bărbat a fost prin în flagrant de jandarmii hunedoreni, după ce a tăiat mai mulți brazi cu scopul de a- i vinde de Crăciun. Oamenii legii l- au amendat.

„Crăciunul înseamnă familie şi brad, tocmai de aceea, un bărbat s-a gândit că poate obţine un profit frumos din vânzarea unor astfel de copaci.
Asa că a hotărât să taie nouă brazi, deşi nu era proprietarul acestora, ca să nu mai vorbim despre o autorizaţie în acest sens.
A fost depistat de jandarmi imediat după ce încărcase brazii în maşină, astfel că aceştia nu au mai ajuns în piaţă, ci la reprezentanţii Ocolului Silvic Carpatina. Acum, bărbatul trebui să plătească o amendă de 2000 de lei”, spun reprezentanții IJJ Hunedoara.
Mai mult, pentru că este momentul din an când se întâmplă des să fie depistați astfel de oameni, jandarmii atrag atenția asupra ilegalității. și le cer cumpărătorilor să nu îi încurajeze.
„Facem un apel către toţi care îşi doresc un brad natural în casă în perioada Crăciunului să nu încurajeze tăierile ilegale și să cumpere brazii doar de la comercianţii autorizaţi”.