Istoria Minei Petrila, demolatã sub comanda CONVERSMIN

Închiderea Minei Petrila a intrat în linie dreaptã, iar societatea comercialã de conservare si închidere a minelor din subordinea Ministerului Economiei, CONVERMIN SA, va asigura asistenta tehnicã.

Aproape un milion de lei noi va cheltui Societatea nationalã de Închideri de Mine Valea Jiului SA pentru asistenta tehnicã si dirigentia de santier la executia lucrãrilor din Proiectul tehnic de închidere si ecologizare de la sucursala MINA PETRILA. Contractul scos la licitatie pe SEAP a fost câstigat de SC CONVERSMIN SA, pentru suma de  889. 377 fãrã TVA. Contractul prevede asigurarea asistentei tehnice – respectiv verificarea si conducerea în numele SNIMVJ – pentru toate activitãtile necesare în vederea executiei lucrãrilor de închidere si ecologizare, în conditiile si standardele impuse, prevãzute în proiectul tehnic.

O istorie de 150 de ani stearsã cu buldozerul

Exploatarea Minierã Petrila si-a început activitatea în urmã cu mai bine de 150 de ani, fiind prima minã din Valea Jiului. A intrat într-un accentuat declin dupã cele douã explozii devastatoare din 15 noiembrie 2008, când a început sã functioneze la doar o treime din capacitate. Nu s-a mai redresat niciodatã si a fost inclusã pe lista minelor neviabile, alãturi de Uricani si Paroseni, si administratã de Societatea nationalã de Închideri de Mine Valea Jiului. Mina Petrila este prima care se va închide, iar dupã data de 7 octombrie aici vor mai lucra  doar 573 de mineri.

Carmen Cosman

Un comentariu la „Istoria Minei Petrila, demolatã sub comanda CONVERSMIN

Comentariile sunt închise.