ISJ Hunedoara se mai alege cu un proces

Cecilia Mitran, fostul director al Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila, a dat în judecată Inspectoratul Școlar județean Hunedoara, după ce a fost schimbată din funcție.

Aceasta a condus Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila timp de 19 ani și se alătură astfel altor foști directori care au dat în judecată ISJ Hunedoara.
La Petrila, schimbarea din funcția de director a prof. Cecilia Mitran, care s-a aflat în ultimii 19 ani la conducerea Colegiului ”Constantin Brâncuși” din localitate a stârnit nemulțumiri nu doar în rândul corpului
profesoral, ci și în
comunitate, inclusiv
primarul Petrilei, Vasile Jurca, adoptând o poziție critică. Acesta a decis chiar să se adreseze
ministrului Educației, prin intermediul unei scrisori deschise în care critică dur măsura schimbării directorului de la cea mai importantă unitate de învățământ din orașul Petrila.
Potrivit lui Vasile Jurca, prof. Cecilia Mitran a fost director al Colegiului ”Constantin Brâncuși” din Petrila de peste 19 ani, timp în care nu a făcut niciodată politică și, implicit, nu a fost niciodată membru al vreunui partid politic.
Un prim termen de judecată în dosarul în care Cecilia Mitran a acționat în instanță ISJ Hunedoara se va judeca în data de 25 februarie.
Monika BACIU