[ Irina Radu Bodea a câștigat concursul de director la teatrul din Petroșani ]

Teatrul I.D.Sîrbu din municipiul Petroșani are, din această săptămână, un nou manager, după ce Irina Radu Bodea a luat examenul pentru acest post. A fost singurul concurent, iar nota obținută este de 7,45.

Conform metodologiei, au fost două zile de concurs, una în care candidata a prezentat proiectul de management și una în care a fost interviul în fața comisiei. Media obținută de actriță a fost de 7,45, iar după o perioadă de interimat, va ocupa acest post pe care l-a câștigat prin concursul la care nu s-au mai prezentat alți actori. „Era managerul interimar al teatrului, pe o perioadă de maxim 120 de zile. CJH a organizat concursul, pentru a avea un manager pe durată nedeterminată. Nu s-a înscris decât managerul interimar, care a promovat, după cele două probe”, a spus Ion Bădin, vicepreședintele CJH.
Fostul manager Cosmin Rădescu a dat în judecată instituția Consiliului Județean Hunedoara și cere în instanță să fie constatat abuzul. A și câștigat în instanță repunerea pe funcție, iar scandalurile au continuat pe aceeași temă la Consiliul Județean Hunedoara. „Sper că se termină odată cu ceea ce încă se întâmplă în interiorul teatrului, din cauza unor angajați de acolo, care, în continuare, în loc să își vadă de treaba lor, caută să discrediteze continuu Teatrul Dramatic I.D Sîrbu de la Petroșani”, a mai precizat Ion Bădin, cel care are în subordine teatrele din Hunedoara.
Irina Radu Bodea a fost numită manager interimar al acestei instituții de cultură în iulie 2021, după o scurtă perioadă de interimat a lui Cosmin Vasile.
Diana Mitrache