IPOTEZÃ. A supravietuit exploziei, dar a murit din cauza infectiilor din spital

Unul dintre minerii rãniti în explozia de la Mina Uricani a decedat. Acesta a fost internat la Spitalul de Arsi din Bucuresti. Prima ipotezã este faptul cã acesta a murit din cauza infectiilor din spital. Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Pacientilor a lansat aceastã ipotezã.
“În opinia mea, acest spital trebuie închis. Aceastã sectie este colonizatã cu bacterii foarte periculoase. Procedurile de îngrijire medicalã sunt de-a dreptul criminale. Pacientii sunt spãlati în aceeasi cadã veche, care are o husã care ar trebui sã fie de unicã folosintã. Acea husã  nu poate fi dezinfectatã cu nicio procedurã. Arsurile lui (ale minerului – n.r.) nu erau atât de profunde, infectându-l cu o bacterie foarte periculoasã a reusit sã îi ia viata”, a spus, la Digi24, Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Pacientilor.
Presedintele Asociatiei Pacientilor sustine cã a fost la spital si i-a rugat pe medicii sã îi facã minerului o traheostomie, însã medicul a refuzat.
“Lasã sã moarã oamenii (medicul –n.r.). Acest om (minerul-n.r.) trebuia sã beneficieze de o traheostomie. Ne-am deplasat, personal, l-am rugat sã facã aceasã investigatie, a refuzat (medicul –n.r.). Cei de la spital spun cã a luat bacteriile din minã, dar pacientul era steril la internare, s-au fãcut recoltãri la internare, dar au iesit sterile”, a mai spus sursa citatã.
În fisa pacientului s-au consemnat douã infectii cu bacterii, cu Klebsiella si Pioceanic.
“Datele pe care noi le avem spun cã acest bãrbat a fost infectat, colonizat cu bacterii periculoase, multirezistente la tratament. Aceastã infectie produce moartea”, a mai spus presedintele Asociatiei Pacientilor, la Digi24.
Alin Bãran, minerul decedat avea arsuri pe 50% din suprafata corpului si arsuri de cãi aeriene. Desi victima exploziei a suferit mai multe interventii chirurgicale, în ultimele zile starea i s-a agravat, potrivit medicilor de la Spitalul de Arsi din Bucuresti.  Bãran Alin era cãsãtorit si are un copil minor care beneficiazã de alocatie de stat pentru copii.

Salvatorii din România, alãturi de cei afectati în accidentele miniere
Asociatia Salvatorilor din România a decis, cu doar o zi înainte de vestea tragicã a mortii lui Alin Bãran, sã le ofere celor doi salvatori care au avut de suferit, atât la Lupeni, cât si la Uricani, ajutoare bãnesti. Din pãcate, pentru Alin Bãran, banii vor ajunge doar la familia sa.
„Am avut, împreunã cu colegii mei, niste initiative de a veni în sprijinul lor si a familiilor. E vorba despre salvatorul Bãran si Cizmasiu, care au fost implicati în accidentele de la Lupeni si Uricani. Am decis, sã le acordãm un sprijin financiar familiilor lor, în cuantum de 2.500 de lei”, a spus Artur Gãman, presedintele Asociatiei Nationale a Salvatorilor mineri si de suprafatã din România.
Decizia, însã, a venit cu doar o zi înainte ca salvatorul Alin Bãran sã piardã lupta cu viata. El a fost surprins de o explozie în mina Uricani, la câtiva metri dupã intrarea în galeria principalã si imediat dupã ce a fost scos din minã a fost transportat cu un elicopter la spitalul din Bucuresti.
Se pare cã si de aceastã datã ar fi vorba despre infectiile pe care arsii le dobândesc în spitale si ministrul Sãnãtãtii a dispus un aspru control la acest spital.
Diana Mitrache
Monika BACIU

2 comentarii la „IPOTEZÃ. A supravietuit exploziei, dar a murit din cauza infectiilor din spital

  • 9 noiembrie 2017 la 20:15
    Permalink

    Speram sa se faca controale la spitale sa nu mai stai la rand pentru necesitati (numarul veceurilor si curatenia lor) , ……

  • 10 noiembrie 2017 la 15:10
    Permalink

    Ai uitat sa spui sa se faca investitii la vulcan si livezeni……

Comentariile sunt închise.