Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, vã invitã sã participati marti, 12 decembrie 2017, începând cu ora 17.30, la vernisajul primului salon de iarnã al artistilor fotografi hunedoreni, intitulat „IPOSTAZE INFORMALE”.
Evenimentul va avea loc în spatiile special destinate artelor plastice si vizuale din Palatul Magna Curia si prezintã publicului 18 lucrãri, de la tot atâtia artisti fotografi, printuri de mari dimensiuni (100 x70 cm).
Salonul este organizat de cãtre Asociatia Artistilor Fotografi Hunedoreni (AAFH), în colaborare cu Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, fiind o actiune derulatã sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din România (AAFR). Cei 18 fotografi care expun sunt: Grigore Roibu, Adrian Stoica, Ovidiu Manoilescu, Alexandru Popa, Andrei Rosetti, Marius Isfan, Raul Poenar, Cosmin Stan, Mihai Panaitescu, Iulian Solda, Horia Stefan Trânc, Daniel I. Iancu, Ioan Todor, Cristian Rus, Radu Muntean, Oana Muntean, Nicolae Oprea, Vasile Sârb.
Acest prim salon de iarnã al artistilor fotografi hunedoreni „este un prilej de întâlnire cu arta fotograficã hunedoreanã care trece de la figurativ la nonfigurativ, de la real la abstract. Este o expozitie care adunã preocupãrile diverse ale artistilor fotografi profesionisti de pe raza acestui judet. Fotografii care expun la Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva, la sfârsitul acestui an, au reprezentat cu succes arta fotograficã hunedoreanã în cadrul celor mai prestigioase saloanele internationale din întreaga lume. Acum, în pragul sãrbãtorilor, lucrãrile lor sunt expuse acasã, la Deva, pentru a fi admirate de prietenii si publicul nostru”, a declarat Grigore Roibu, presedinte AAFH. Expozitia de la MCDR reprezintã o sintezã a nivelului valoric al expozantilor, un periplu estetic ce articuleazã într-un mod armonios cea mai rafinatã materie – lumina. „Ceva anume ne fascineazã la imaginea imprimatã pe hârtie. Expozitia noastrã cuprinde printuri de mari dimensiuni. Mãrimea conteazã deoarece impune un anume fel de a privi o lucrare. Este asemenea pânzelor dintr-o expozitie de picturã. Nu existã termen de comparatie între o fotografie pe care o privesti pe un monitor si una imprimatã pe celulozã”, completeazã Grigore Roibu.
Salonul de iarnã este ultimul eveniment din acest an al AAFH, cu ocazia cãruia va fi înmânat titlul „Fotograful anului”, distinctie pe care AAFH o oferã fotografului care a contribuit în mod exceptional în anul 2017 la promovarea artei fotografice hunedorene.
Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva