Investitiile din PetroSani / Consilier local: “Întotdeauna am pus

Acuzatii dure în Consiliul Local de la Petrosani. Vânzarea unor terenuri unui om de afaceri a extrapolat problemele cu care se confruntã localitatea. Consilierii locali sustin cã au fost puse “tãlpi investitiilor”.

“Nu întâmplãtor suntem aici pentru cã întotdeauna am pus ,,tãlpi”, am fost împotrivã, sã nu vinã nici din alte pãrti, noi suntem noi. Cu o atitudine de acest gen nu o sã dezvoltãm niciodatã acest oras”,   a spus consilierul local,  Petre Drãgoescu.  Discutia a mers mai departe. Pãrerile au fost împãrtite. Consilierii locali, majoritatea cu vechime  în Consiliul Local,  s-au arãtat indignati de aceastã afirmatie.  “Nici unul dintre colegi nu a fost împotrivã sã se dezvolte o afacere, nu a pus ,,tãlpi” nimãnui”,  a spus consilierul local, Costel Postolache.  Aceeasi reactie a  avut-o si Dorina Nitã, fost viceprimar, actualmente consilier local.  “Exact ce a zis dl. Postolache sã nu cãdem dintr-o extremã în alta. Eu sunt consilier de câteva mandate si nu cred cã  am pus ,,tãlpi”, sã nu  generalizãm. Nu tin minte când a vrut sã vinã mari  investitori si noi am pus ,,talpã”,  a spus si Dorina Nitã.

Petre Drãgoescu, cel care a fãcut afirmatia potrivit cãreia “s-au pus tãlpi investitorilor” a venit si cu o explicatie.  „Când s-a numit Valea Jiului zonã defavorizatã toti care erau asa-zisi intreprinzãtori au pus ,,tãlpi” sã vinã investitorii din alte pãrti în Valea Jiului”,  a mai motivat consilierul local Petre Drãgoescu.  Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu  Iacob Ridzi, sustine cã  trebuie create conditiile minime pentru atragerea investitorilor.  “Dar ca sã poti sã ajuti acesti investitori trebuie sã le dai aceste conditii minime. Ca sã poatã, asa cum spunea si dl. Drãgoescu, sã îsi dezvolte afacerea. Ca sã mergem pe aceastã sintagmã ,,nu ne vindem tara” ca sã o dãm gratis dupã aceea”, a replicat primarul municipiului Petrosani.  Pentru a întãri cele spuse de consilierul local Petre Drãgoescu, colegul sãu de legislativ, profesorul Nicolae Ilias, dã un  exemplu concret legat de o firmã cãreia i-a fost respins, în urmã cu zeci de ani “accesul” în Parâng.  “Cunosc caz concret când dupã revolutie o  firmã germanã cu sediul în Sighisoara a vrut sã investeascã masiv în Parâng si un distins domn doctor la vremea aceea din Consiliul Local a spus ,,de ce sã dãm noi la altii mai bine sã cumpere ai nostri” si s-a ,,înmormântat” problema. Cunosc îndeaproape aceastã problemã, a fost o investitie ultra masivã. Firma respectivã a avut putere mare, a vrut sã investeascã dar a fost respinsã”, a spus consilierul local, Nicolae Ilias.

Replicã

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, spune cã în timpul mandatelor sale, investitorii nu au fost alungati, ba din contrã.  “A fost o figurã de stil. Am discutat cu domnii consilieri. De când sunt eu primar nu s-au pus “tãlpi” la niciun investitor. Au fost niste discutii, s-au aruncat niste cuvinte, dar când e efervescentã… Eu cred cã vor veni acesti investitori. Valea Jiului si zone ca Valea Jiului încep sã fie al doilea val pentru investitori, având un avantaj competitiv forta de muncã care existã aici. Nici la Hunedoara nu se mai gãsesc oameni care sã fie angajati”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi,  primarul municipiului Petrosani.  Anul trecut, la Petrosani o companie a deschis o fabricã de cablaje, în cadrul cãreia au fost angajate sute de persoane.

Monika BACIU

2 comentarii la „Investitiile din PetroSani / Consilier local: “Întotdeauna am pus

 • 17 august 2017 la 00:14
  Permalink

  Petre Dragoiescu are dreptate, s-au pus destule „talpi” de-a lungul anilor, poate ca nu in ultimii ani, dar este foarte clar ca zona Vaii Jiului nu s-a dezvoltat mai deloc, investitorii nu au venit, fiind obstructionati in diferite moduri, pentru ca zona trebuia sa ramana in sfera de influienta a lui Gardean, Serafinceanu, Raureanu etc. Valea a fost o „vaca” grasa si buna de muls, atat de la Minele din zona cat si de la adiacentele Umirom si Ipsruemp, Consmin.

 • 17 august 2017 la 10:26
  Permalink

  Ba tampitilor de consilieri locali, cand are sa vina al doilea ‘val de investitori” in Petrosani, investitorii au sa constate ca nu au forta de munca necesara pentru a desfasura o activitate economica in zona.
  Voi sunteti cretini ! Nu vedeti cum pleaca poulatia activa si calificata din Petrosani.
  Ati ingropat Petrosaniul aproape de tot. Marii consilieri ai curului. Nu va-ati luat spaga ceruta, ati omorat din fasa ori ce fel de investitie in zona .
  Asa a functionat primaria Petrosaniului. Totul a fost la mana unor lepre jegoase spagare.
  Daca in primaria Petrosani, se va fac o investigatie la sange, 80 % din aceste jeguri incometente, ar risca puscaria, pentru favoritisme si foloase necuvenite.
  Toti jegosii si incometente au ajuns in politica si in administratie !
  In 2017 PSD-ul, parca a dus imbecilitatea si jegul pe noi culmi.
  Dupa 27 de ani parca suntem si mai rupti in cur si in coate in Valea Jiului, din incompetenta acestor gunoaie penale mediocre.

Comentariile sunt închise.