Investiţiile continuă la Lupeni

Municipiul Lupeni continuă să îşi schimbe înfăţişarea. Administraţia locală are în derulare o serie de lucrări care vor spori confortul cetăţenilor.  De la străzi  asfaltate, ale, trotuare, parcări, totul se  schimbă la Lupeni. În seria investiţiilor  publice care se derulează în această perioadă pe raza municipiului Lupeni, un rol important îl au şi cele care au ca scop reabilitarea şi modernizarea reţelelor publice de apă şi canalizare din această localitate. De o importanţă majoră s-a bucurat Cartierul Ştefan din localitate care în prezent are covor asfaltic nou iar acum în cartier se fac investiţi în introducerea apei potabile şi realizarea reţelei de canalizare, acolo, unde zona permite. Mai mult decât atât şi la spitalul din Lupeni se execută o serie de lucrări. Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriţă ne vorbeşte despre toate aceste lucrări.
”Avem destul de multe lucrări în  derulare şi mai  pregătim şi altele. Lucrăm la parcuri,  drumuri, trotuare, la tot ceea ce înseamnă canalizare. Mai avem o lucrare făcută în regim propriu la spitalul din localitate. Mai avem proiecte şi la şcoli şi o serie de proiecte pe fonduri europene. Mai avem câteva proiecte care au fost trimise la Bucureşti şi aşteptăm avizul lor. Lucrăm  mult la întreţinerea municipiului şi la zonele verzi. Chiar dacă oamenii nu sunt în totalitate mulţumiţi noi lucrăm în fiecare zi cu zece cosaşi în tot oraşul. Tundem iarba, facem curat şi  încercăm să igienizăm zonele cât putem noi de bine. Se mai lucrează la apă şi canal unde lucrarea este foarte mare şi se lucrează după un grafic al firmei şi nu al nostru pentru că ei se află într-o întârziere destul de mare. Vom mai scoate la licitaţie nişte parcări în aceste zile. Mai mult vom mai scoate la licitaţie şi un drum în perioada imediat următoare. Vom avea foarte mult de lucru tot anul pentru că anii trecuţi ne-am gospodărit bine şi am reuşit să avem un excedent financiar de aproape un milion de euro pe care să-l putem folosi la investiţii. La momentul de faţă ne descurcăm noi pentru că din punct de vedere al alocărilor de la Guvern lucrurile stau foarte rău. Niciodată nu s-au primit aşa bani puţini de la Guvern. Mai mult decât atât acum  trebuie să alocăm noi 50% din buget bani pentru cei cu handicap, iar în guvernarea PSD, guvernul aloca 90% pentru acest lucru”, a declarat Lucian Resmeriţă  primarul municipiului Lupeni.  Municipiul Lupeni va fi un adevărat şantier şi anul acesta. Pe lângă toate lucrările pe care le au în vedere autorităţile locale, în paralel se va lucra,  în continuare, şi la modernizarea şi  extinderea reţelei de apă şi canal. Edilii susţin că toate proiectele derulate de administraţia locală sunt posibile datorită echipei din cadrul Primăriei. Este o echipă concentrată pe scrierea şi accesarea de fonduri europene şi guvernamentale.  Cu aceşti bani este posibilă dezvoltarea municipiului Lupeni.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „Investiţiile continuă la Lupeni

  • 3 august 2020 la 07:21
    Permalink

    Daca investitiile continua in Lupeni,il invitam pe primar sa se implice in rezolvarea canalizarilor din Barbateni.Canalele de apa menajera si pluviala pline ori colmatate chiar in fata Gloriei si in special a Montanei,blocurile din jur stand pe mare de rahat iar pe cei de la apa serv nici in basca nu-i doare.Ei stiu doar sa incaseze bani iar servicii ioc !

Comentariile sunt închise.