Investitiile Apa Serv au prevenit inundatiile

Investitiile pe care Apa Serv le-a fãcut în ultima perioadã îsi dovedesc pe deplin utilitatea.  Si asta numai dacã luãm în calcul faptul cã, în ciuda ploilor cãzute din abundentã la Petrosani, nu au mai fost înregistrate inundatii în cartierele din Aeroport care, pânã nu demult, la fiecare ploaie apartamentele de la parter erau sub apã.
”În ultima perioadã au fost mai multe actiuni care s-au fãcut si s-a urmãrit practic de ce se întâmplã în zonele inundabile. În urma mai multor discutii dintre societatea noastrã si primãria din Petrosani am ajuns la concluzia cã este mai greu sã scoti apa dintr-o zonã inundabilã si este mai usor sã o faci sã nu ajungã acolo. Si atunci, tinând cont de faptul cã relieful Petrosaniului ne  permite sã oprim accesul apei si stim foarte bine cã în Petrosani, perpendicular pe oras, trece Maleia, trece Slãtinioara, pârâul Staicului si Sãlãtruc, în fiecare zonã în care drumurile se  intersecteazã cu aceste pâraie putem sã facem descãrcãri controlate ale acestora  dinspre Nord înspre Sudul Petrosaniului. Deci, practic, nu am fãcut nimic la ce se întâmplã în zona inundabilã, ci am lucrat la cauzã.
Vedem eficienta foarte mare a acestor lucrãri, de altfel cu buget mic si cu efect mare. Lucrãrile au început din partea de Sud cãtre Nord, din zona pârâului Staicului în zona PECO-urilor, acolo unde pârâul intersecteazã atât strada Aviatorilor, cât si DN 66. Au fost fãcute descãrcãri controlate la pârâu. În zona Lidl s-au fãcut, de asemenea, în sensul giratoriu de la Avion, pe strada Oituz si pe strada principalã, dar si pe strada de lângã Lidl. Si în zona fostului cadastru, strandul de la Aeroport, s-au fãcut lucrãri. Si, mergând mai sus, se continua în partea de Nord, respectiv zona Judecãtoriei, zona Tãbãcari si zona INSEMEX si strada Timisoarei”, a declarat Florin Donisã, directorul tehnic al Apa Serv Valea Jiului SA. Potrivit reprezentantilor Apa Serv fondurile pentru investitii au fost asigurate din dividendele cuvenite administratiei publice de la Petrosani.