Municipalitatea de la Petrosani începe lucrãrile de montare a statiei de pompe în statiunea montanã Parâng. Totodatã au fost achizitionate si cele cinci tunuri de zãpadã pentru producerea zãpezii artificiale. Investitiile derulate de municipalitate îi bucurã pe cabanieri, dar acestea au si rolul de a creste numãrul turistilor din Parâng.

“Sãptãmâna viitoare încep lucrãrile la montarea statiei de pompe din zona de sosire a telescaunului nou si vor sosi 5 tunuri de zãpadã noi noute. Nu e mult, dar vom putea asigura zãpada artificialã pe încã douã pãrtii foarte solicitate de schiori si placãri. Dacã temperaturile sunt negative în a doua jumãtate a lunii decembrie putem începe producerea de zãpadã artificialã”,  spun cei din Parâng.

Anul acesta, municipalitatea de la Petrosani a primit 2,6 milioane de lei pentru continuarea lucrãrilor de dezvoltare a domeniului schiabil din Parâng. Timp de trei ani, Executivul nu a mai alocat niciun leu pentru continuarea lucrãrilor care au ca scop dezvoltarea infrastructurii turistice din Parâng. Autoritãtile locale de la Petrosani ar mai avea nevoie de 7 milioane de euro pentru finalizarea lucrãrilor de dezvoltare a statiunii montane Parâng. Investitia demaratã în urmã cu câtiva ani a ajuns la un grad de finalizare de 20%. De precizat este faptul cã municipalitatea de la Petrosani a contribuit cu 40% din sume la lucrãrile care au avut loc în munte. Numai instalatia de transport pe cablu, telescaunul TS 3, a costat 13 milioane de lei, aceasta fiind realizatã în baza unui împrumut contractat de municipalitate.

Monika BACIU