Investitii în sistemul de iluminat public din Vulcan

Iluminatul public din Vulcan, modernizat. Autoritãtile locale din municipiul Vulcan cautã sã mentinã în stare bunã de functionare sistemul de iluminat public.
Astfel, în vara acestui an Primãria municipiului Vulcan a achizitionat materiale necesare pentru buna functionare a iluminatului public, valoarea acestora fiind de 11.940 lei. O firmã din judetul Dâmbovita a furnizat materialele. La începutul acestui an, Consiliul Local al municipiului Vulcan a aprobat nota conceptualã aferentã investitiei “Iluminat Eficient în Municipiul Vulcan”. Acum, autoritãtile locale din Vulcan au achizitionat  studii pentru realizare receptie tehnicã studiu de fezabilitate pentru iluminatul public.
“Majoritatea surselor folosite actual pentru iluminatul public sunt uzate moral (surse cu vapori de mercur), au o duratã de viatã scurtã, un consum de energie electricã  ridicat si nu îndeplinesc conditiile prevãzute prin standardele în vigoare. Reproiectarea sistemelor de iluminat conduce la reducerea consumului de energie electricã, sporind astfel confortul vizual si în acelasi timp se estimeazã o crestere a eficientei energetice cu 30% – 70%”, aratã edilii  vulcãneni.
De asemenea se urmãreste ca în  urmãtoarea perioadã sã se realizeze: continuarea înlocuirii sistemului clasic de alimentare cu energie electricã a iluminatului public, cu panouri  fotovoltaice, pornind de la investitiile deja realizate în acest sens pe bulevardul Mihai Viteazu si  campanii de informarea a cetãtenilor cu privire la necesitatea înlocuirii lãmpilor incandescente cu lãmpi eficiente energetic.
Monika Baciu