Interviu / „Jiul si Corvinul erau douã simboluri în fotbalul românesc”

Presedintele F.R.F, Rãzvan Burleanu, prezent la alegerea presedintelui si a vicepresedintilor A.J.F. Hunedoara, la Deva, a avut amabilitatea de a acorda în exclusivitate, un interviu pentru iubitorii de fotbal din Valea Jiului.
Reporter: Domnule presedinte Rãzvan Burleanu, cum se vede de la Bucuresti fotbalul din judetul Hunedoara?
Rãzvan Burleanu:
În 2014, fãcând o analizã, judetul Hunedoara era în top 10 în ceea ce priveste judetele care au dat jucãtori la nivel de echipa Nationalã a României. Si sã nu uitãm de echipele de traditie din aceasta zonã. Jiul si Corvinul erau douã simboluri în fotbalul românesc. Am dori ca ele sã renascã. Discutând la zi, infrastructura judetului Hunedoara a suferit mult dupã Revolutie, dispãrand multe terenuri, la fel echipele de fotbal. Lucrurile par însã a reveni, iatã, la Simeria, Orãstie sunt semne bune. Cred cu tãrie cã încã mai existã talente în judetul Hunedoara. Dacã partea de selectie, de formare si de competitie vor putea fi bine puse la punct, acum si cu o nouã conducere la nivelul A.J.F., cred cu tãrie cã lucrurile se vor reaseza.
Reporter: Peste un an, unul dintre simbolurile despre care vorbeam, Jiul Petrosani, implineste 100 de ani…
Rãzvan Burleanu:
Categoric este un moment care trebuie marcat cum se cuvine! Este foarte important sã îti reamintesti momentele de glorie, astfel ca si suporterii sã îsi poatã lega speranta de un viitor mai bun. Si eu îmi doresc ca Jiul Petrosani sã revinã în elita fotbalului românesc. Stiu cã acum au un centru de copii si juniori bine pus la punct, cred cu tãrie ca echipa de seniori va reveni.
Reporter:  Revenind la echipa Nationalã, cum va fi mandatul Cosmin Contra fatã de cel a lui Christoph Daum?
Rãzvan Burleanu:
Acest lucru va putea fi demonstrat doar prin rezultate. Federatia ii pune la dispozitie tot suportul necesar. Cred cu tãrie ca antrenorul Cosmin Contra va reusi performante, pentru el, pentru suporteri, pentru a ne lega sperantele pentru un fotbal mai bun. Echipa Nationalã este acum singura capabilã sa tracteze fenomenul fotbalistic. Din pãcate, la ora actualã nu avem nicio echipã de club în primele 50 din Europa, lucrul acesta spunând foarte multe…
Reporter: Credeti cã nereusitele din perioada Daum vor influenta alegerile din aprilie de la F.R.F.,  cu un minus pentru dumneavoastrã?
Rãzvan Burleanu:
E o decizie a membrilor F.R.F. Eu m-am gândit la performantã când l-am ales pe Daum. Nu a fost numai problema mea! Eu ca manager al F.R.F. am asigurat tot ceea ce înseamnã un suport financiar. Performanta sportivã este greu de influentat pe termen scurt. Ne-am obisnuit cu promisiuni de la toti, dar acest lucru nu prea poti sã-l faci. Pentru performantã în fotbal ai nevoie de timp si de bani. Sã nu uitãm cã panã la calificarile C.E. 2016, Romania se calificase la un singur turneu final, cel din 2008, deci, veneam dupã o „secetã”, Nationala nemai calificându-se din 1998 la un Campionat Mondial, deci, de 20 de ani… Avem nevoie sa revenim în elitã, dar rezultatele pe termen scurt nu poate promite nimeni. Vã asigur însã de un angajament al nostru, al tuturor ce lucram în F.R.F., cã vom face tot ceea ce putem pentru dezvoltarea fotbalului românesc, dar sã si îl protejãm, sa rãmânã integru si nealterat.
GENU TUTU

2 comentarii la „Interviu / „Jiul si Corvinul erau douã simboluri în fotbalul românesc”

  • 11 februarie 2018 la 19:25
    Permalink

    Razvan Burleanu , se face cal intereseaza Jiul Petrosani , el se face ca lucreaza dar in schimb isi incaseaza lunar salariu baban (bani nostri publici) , el nu este instare sa readuca nationala pe linie de plutire . Ce rezultate are echipa nationala sau echipele romanesti in competitiile internationale de cand este presedintele F . R . F . ??? Stim cu toti ZERO !!!

  • 14 februarie 2018 la 08:30
    Permalink

    Ce sa le faca Burleanu fotbalistilor de 0 bani 0 lei din Romania? Sa-i invete fotbal ? Cu lustrangii bancilor de rezerve din Europa sa ne calificam la turnee finale ?

Comentariile sunt închise.