Interviu. Exclusivitate. / “La Petrosani nu s-a vrut performantã”, declarã Alin Zgripcea, presedintele A.C.S. Sirineasa.

Reporter: Alo, domnule presedinte Zgripcea, ce s-a întâmplat cu proiectul Sirineasa – Jiul?

Alin Zgripcea: Povestea a luat sfârsit. Am asteptat pânã în ultima clipã o decizie a celor din conducerea municipiului, dar nu s-a ajuns la niciun acord. Pãrerea mea este cã la Petrosani nu s-a mai vrut performantã.

Reporter: Mai concret?

Alin Zgripcea: Noi am venit cu sufletul deschis acum un an. Am avut întelegere din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi si a consilierilor motiv pentru care am fãcut niste investitii: se impunea igienizare, alimentare cu apã, hotel, restaurant, amplificare – la stadionul acoperit de mizerii si bãlãrii. Acest lucru ne-a dat un imbold sã continuãm, sã trecem echipa pe brandul Jiul, am dus-o pânã în liga a II-a, apoi lucrurile s-au împotmolit…

Reporter: Ati ridicat anumite pretentii?

Alin Zgripcea: Vorbim de liga a II-a, da? Pãi pe noi ne-au costat investitiile fãcute în ceea ce vã spuneam mai jos, peste 200.000 de lei, plus întretinerea stadionului. Ok, am înteles, am fãcut cererile pentru a gãsi o cale de a continua, cu mai multe variante. Dar ultima, cea propusã de ei, ni s-a pãrut una inacceptabilã, 3000 de lei chirie pe zi!

Reporter: Pãi si Primãria, Consiliul Local, ce vã ofereau? Sau invers, dumneavoastrã lor?

Alin Zgripcea: Nici o facilitate, în situatia în care la nivelul ligii a II-a, tot noi trebuia sã aducem îmbunãtãtiri, care se ridicau la sute de mii de euro! Ori, ce bancã ti-ar da un credit când tu nu poti sã le arãti vreun contract de închiriere mai mare de 3 – 4 luni (?!), asa cum voiau ei? Noi în schimb asiguram continuitatea legendarei Jiul în liga a II-a, asigurând salariile, masa, cazarea, organizarea la nivelul ligii secunde (arbitraj, transport, etc.). Eu spun cã este o ofertã corectã.

Reporter: Deci, care sunt, concret, reprosurile ? Ce veti face pe mai departe?

Alin Zgripcea: Nu reprosãm nimãnui, nimic. Dimpotrivã, lemultumim si primarului si consilierilor locali pentru modul în care a decurs colaborarea în sezonul trecut. Existã oameni de caracter în Petrosani, cu care am avut o excelentã colaborare. Dar, acum aproape de un nou început, n-am înteles unele orgolii, dinspre zona administratiei locale, care au dus la acest blocaj, lucru ce ne-a lãsat un gust amar… Oricum, un lucru sã se stie clar, am apreciat faptul cã publicul a fost alãturi de noi, de aceea tin sã le multumesc în mod special. Pentru acesti oameni care veneau din toatã Valea Jiului, se aprinsese speranta renasterii unui fotbal de calitate cu care ei au fost obisnuiti ani si ani la rând. Deocamdatã ne vom antrena în Gorj si vom juca la Drobeta Tr. Severin, purtând tricouri cu Jiul.

Reporter: Asta înseamnã cã speranta moare ultima…

Alin Zgripcea: Eu m-am nãscut la Petrosani si sunt atasat de aceste locuri. Cred pânã în ceasul al 12-lea (si dupã!) cã poate – poate cei ce conduc destinele comunitãtii petrosenene vor reevalua toate cele ce par bãtute în cuie acum si cã vor gãsi o solutie de a-i bucura pe iubitorii de fotbal din zonã si cã, poate chiar într-un târziu, vom ajunge la un acord. Eu încã mai trag nãdejde cã vom reveni în Valea Jiului.
A consemnat GENU TUTU

13 comentarii la „Interviu. Exclusivitate. / “La Petrosani nu s-a vrut performantã”, declarã Alin Zgripcea, presedintele A.C.S. Sirineasa.

 • 26 iunie 2018 la 20:54
  Permalink

  Domnul Alin Zgripcea se cunoaste ca este un adevarat om nascut in valea jiului , cinste lui si parintilor care l-au educat ca nu a uitat de unde a plecat , poate se gaseste o intelegere intre domni Alin Zgripcea – Nicolae Sarcina – Tiberiu Iacob Ridzi – Consiliul Local Petrosani si voi vedea iarasi pe Jiul Petrosani macar in Liga a II-a dupa care pot sa MOR .

 • 26 iunie 2018 la 21:59
  Permalink

  Hai Jiul Petrosani !

 • 26 iunie 2018 la 23:13
  Permalink

  Toti iubitori de fotbal din valea jiului sa ne unim pentru al sustine pe domnul patron Nicolae Sarcina si domnul Alin Zgripcea pentru a veni la Petrosani si a reanvia Jiul Petrosani in Liga a II-a , pentru a moderniza stadionul Jiul Petrosani , nu vrem sa se transforme stadionul nostru Jiul Petrosani in tot felul de activitati in afara sportului . Hai Jiul Petrosani !!!

 • 27 iunie 2018 la 08:56
  Permalink

  suporter jiul
  haideti in fata primariei vineri ora 11 sa sprijinim proiectul jiul

 • 27 iunie 2018 la 09:02
  Permalink

  haideti cu toti in fata primariei sa sprijinim proiectul propus de dl. zgripceain legatura cu jiul,vineri ora 11

 • 27 iunie 2018 la 09:16
  Permalink

  sa ceri 3000 de lei pe zi celor de la sirineasa este ceva absurd,cind tiau facut aproape tot la stadion,si tu primarie nu ai bagat 1leu timp de 8ani,iar acum vrei sa te imbogatesti pe spatele altora haideti cu toti vineri la ora 11in fata primarieisa-lsustinem pe dl. zgipce in proiectul jiul petrosani

 • 27 iunie 2018 la 09:19
  Permalink

  eu unu as fi dat baza sportiva si gratis in folosinta atat timp cat se asigura intretinerea ei/eventuale investiti si echipa cel putin in liga 2 insa din partea domnului ridzi mai bine o lasa sa se darame..pe de cealalta parte nici cu sarcina nu mie rusine, personaj care mi se pare cam dubios

 • 27 iunie 2018 la 09:21
  Permalink

  puneti si pe facebook vineri la 11 la primarie..eu unu voi veni

 • 27 iunie 2018 la 09:37
  Permalink

  si eu vin,ca hotul de ridzi vrea sa se imbogateasca acum pe final de madatlla altii se poate schimba numele la noi nu vorba dl zgripcea nu se ma-i vrea performanta,parca ar da de la primarie bani,si le mai cere si 3000 de lei pe zi haideti cu totii la primarie cu steaguri cu tot sa vada ce inseamna pentru noi jiul petrosani

 • 27 iunie 2018 la 09:51
  Permalink

  Ar fi mai bine ca vineri la ora 11 la primaria Petrosani sa fie alesi cativa reprezentanti iubitori de fotbal din toata valea jiului sa ceara ca Jiul Petrosani sa activeze in Liga a II-a , modernizarea stadionului , fara alte activitati nesportive la stadion , …. stadionul Jiul Petrosani este al nostru al comunitati pentru activitati sportive (fotbal , tenis , atletism , …) iar domnul patron Nicolae Sarcina sa fie serios si cu frica de Dumnezeu (sa nu tradeze fotbalul din valea jiului asa cum a facut prietenul lui Marin Condescu cu mineritul din valea jiului , stim noi pensionari mineri din valea jiului ….) ca blestemele se mai leaga cu boli incurabile daca nu esti sincer …. Iar dupa ce se va discuta vineri la primaria Petrosani si nu se va ajunge la vreo intelegere putem sa ne organizam sa protestam legal pentru fotbal de calitate cu Jiul Petrosani . Hai Jiul Petrosani !!!

 • 27 iunie 2018 la 13:06
  Permalink

  Toti iubitori de fotbal din valea jiului sa sustinem pe Jiul Petrosani in Liga a II-a ! Mobilizare generala pe retelele de socializare !

 • 27 iunie 2018 la 15:54
  Permalink

  In 4 iulie este sedinta de consiliu unde speram sa se rezolve treburile si consilierii locali sa faca ceva si pentru cei care i-au ales si sa vedem fotbal pe stadion nu un balci care incurajeaza hotii sa dea spargeri la garajele si locuintelor cetatenilor vaii jiului ca mai apoi sa vanda prada la balciul primariei

 • 27 iunie 2018 la 17:37
  Permalink

  Multi consilieri locali voteaza asa cum le spune SEFU sau SEFI (care ne cersesc voturi la fiecare scrutin electoral) dar noi iubitori de fotbal vrem pe Jiul Petrosani intr-o Liga superioara si modernizat stadionul ! Vrem fotbal pe stadion si nu mai suportam amanari sau alte motive ! Sunt atatea ani de cand nu mai avem pe Jiul Petrosani intr-o Liga superioara . Ne-am saturat de balarii , targ de vechituri sau fotbal amatori ! Sa fie sport pe stadion , fotbal cu Jiul Petrosani Liga superioara , tenis de camp , atletism , … !

Comentariile sunt închise.