Intervenția rapidă a angajaților Apa Serv a evitat inundarea gravă a mai multor gospodării din Colonie, Aeroport și Aninoasa

I nvestițiile derulate de Apa Serv, dar și intervenția rapidă a echipelor de la societatea de apă a făcut ca furtuna de la sfârșitul săptămânii trecute să nu provoace pagube însemnate, iar gospodăriile oamenilor, ori locuințele celor din Aeroport, să nu fie inundate.

De asemenea, rezervele de apă au fost suficiente astfel încât să nu fie afectată populația, după ce, din cauza turbidității crescute, stațiile de tratare de la Zănoaga și Taia au fost oprite mai multe ore.
Furtuna de la sfârșitul săptămânii trecute a produs inundații în anumite zone din Petroșani, ori Aninoasa, cantitatea mare de apă căzută într-un interval scurt de timp fiind peste capacitatea pe care canalizarea o poate capta. Cu toate acestea, datorită intervenției operative a echipelor de la Apa Serv nu au fost probleme majore. Florin Ciucur, șeful departamentului de exploatare din cadrul Apa Serv spune că nu mai puțin de 4 echipe și două autospeciale au intervenit imediat pe teren, în zonele cu risc de inundații, iar datorită acestui fapt nu au fost probleme majore.
“ Știam că urmează să vină furtuna, fusese emis un cod portocaliu, și eram pregătiți. Echipele noastre de intervenții s-au deplasat imediat pe teren și au stat până noaptea târziu, iar a doua zi de dimineață au curățat acolo unde era nevoie. Am intervenit pe mai multe străzi din Colonie, dar și în Aeroport, în zona de lângă Judecătorie, pe centură, ori în Aninoasa. Datorită intervenției pot spune că nu au fost probleme majore și nici pagube”, spune Florin Ciucur.
Și în ce privește distribuția apei situația s-a derulat normal, fără restricții în ce privește furnizarea, deși stațiile de tratare de la Zănoaga și Taia au fost oprite o perioadă. “ Din cauza turbidității crescute am fost nevoiți să oprim stațiile de tratare de la Zănoaga și Taia, dar nu am fost nevoiți să restricționăm furnizarea apei către populație, ori să o sistăm, deoarece am avut suficiente rezerve”, a conchis Florin Ciucur.
Marius Mitrache