Studenții și profesorii universitari de la Petroșani au aflat, în cadrul unui work-shop, ce a avut loc în aceste zile, despre Erasmus +. A fost o întâlnire interactivă pe o platformă de socializare, pentru că acum nu mai sunt permise întâlnirile față în față, la care au participat parteneri din mai multe centre universitare.
Studenții și profesorii au participat la această întâlnire on-line, la care au aflat, de la fiecare dintre cei ce au intrat on-line, ce beneficii le pot aduce parteneriatele cu universități precum cele din Egipt, Ucraina, republica Moldova, ori Bosnia Herțegovina. Sunt școli ce vor să facă parte din proiecte comune în Uniunea Eropeană, iar universitatea din Petroșani este partenerul lor.
„Între cele 5 proiecte câștigate în 2020, finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională al Ministerului Educației și Cercetării se află și proiectul privind internaționalizarea universității din Petroșani. Ca și celelalte, acesta s-a finalizat, în zilele de 4 și 5  decembrie, printr-un work-shop, on-line, din cauză că nu putem să avem întâlnirile față în față cu mai mult de 20 de persoane. Acest work-shop are drept scop nu numai familiarizarea, ci și informarea colegilor vis-a-vis de ceea ce pot face în universitățile partenere, specificul lor, domeniile de dezvoltare, de studiu și oportunitățile de cercetare, în parteneriat”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
La finele săptămânii trecute a fost încheiată o primă etapă, iar din 2021, vor fi propuse alte proiecte, ce  urmează să fie finanțate tot din astfel de fonduri. De altfel, rectorul universității din Petroșani spune că va propune, cu siguranță, un nou proiect, care să fie practic, o continuare a celui din acest an.  Asta, pentru că și acum sunt studenți, ce urmează cursuri în facultăți din Uniunea Europeană, cu care Universitatrea din Petroșani are parteneriate.
„Avem și în această perioadă, iar unii dintre ei intră cu noi în on-line, 42 de studenți  în Polonia, în cadrul Erasmus+, alți 4 în Spania, tot 4 în Franța, care respectă condițiile impuse de pandemia de COVID-19 în aceste țări, dar care participă la cursuri sau la instruiri în universitățile partenere din EU, din Polonia, Franța și Spania”, a mai precizat prof univ dr ing Sorin Radu, Rectorul Universității din Petroșani.
Universitatea din Pertroșani are 5 proiecte câștigate, iar întâlnirile în cadrul acestora s-au desfășurat, ca și de această dată, doar on-line.
Diana Mitrache