Instanta a respins intrarea în insolventã a CEH

T ribunalul Hunedoara a respins intrarea în insolventã a Complexului Energetic Hunedoara. “În dosarul 5277/97/2016 a fost respinsã cererea de deschidere a procedurii insolventei depusã de debitoarea Complexul Energetic Hunedoara. S-au disjuns dosarele, iar cererile creditorilor de deschidere a procedurii insolventei au fost conexate la dosarul 5075/97/2016, iar termenul a fost fixat pentru data de 8 martie 2017. Termenul de apel este de 7 zile”, a declarat Ildiko Glãman, purtãtorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara.

Conducerea societãtii energetice va face apel la solutia instantei de la Tribunalul Hunedoara. “Vom face apel la solutia Tribunalului Hunedoara”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Sindicalistii se declarã îngrijorati de decizia instantei de la Tribunalul Hunedoara.

“Nu stiu ce vom face. Dacã am fi intrat în insolventã ar fi fost bani pentru aprovizionarea cu materiale. Sunt riscuri de blocare a conturilor. Sunt cheltuieli mari si nu vor fi încasãri. E un blocaj total”, a declarat Ioan Ciubotaru, vicepresedintele Sindicatului Muntele.

“Nu mã surprinde decizia. Visan (Doru Visan-n.r.) a dat de înteles cã CEH trebuie sã iasã din insolventã. Ar urma o divizare a Complexului Energetic Hunedoara, iar apoi termocentralele sã acceseze ajutorul de stat SIEG pentru producerea energiei electrice. Nu o sã ne apuce Pastele în ritmul ãsta”, a declarat Dorin Vezure, sindicalist.

Complexul Energetic Hunedoara este pe marginea prãpastiei. Societatea are datorii de ordinul sutelor de milioane de euro, are conturile blocate, iar unitãtile miniere duc lipsã de materiale.

Monika BACIU

8 comentarii la „Instanta a respins intrarea în insolventã a CEH

 • 7 februarie 2017 la 20:00
  Permalink

  Sindicalistii si conducerea ceh: AFARA CU VOI!
  Instanta a judecat corect ! Felicitari justitiei ! Bravo justitia Romana! Acum cei din justitie au dat peste nas clanului conducere-sindicate. Miscarea urmatoare este in mainile ministeruluio care sper ca va face lumina la ceh si va inlocui conducerea nesanatoasa cu una serioasa si capabila! Iar noi minerii ,trebuie sa alegem niste sindicalisti corecti care sa tina cu oamenii nu niste slugi subordonate conducerii ca cei de acum.

 • 7 februarie 2017 la 20:07
  Permalink

  Corect spus Minerii vaii jiului .In sfarsit ai schimbat macazul in bine .Sant de acord cu tine .

 • 7 februarie 2017 la 21:27
  Permalink

  Sindicalistii la munca,in mina baieti,e nevoie de carbune…afara ninge iarasi ! Lasati dialogul cu presa,ati labarit destul si dati voie conducerii administrative sa-si faca treaba !

 • 8 februarie 2017 la 11:09
  Permalink

  In consecinta sindicatul NOROC BUN are dreptate, confirmata de instante ,(aderati la acest sindicat).Acum sa vedem ce fac guvernantii-SE REVINE LA CONTRACTUL PE CARE L-AU DENUNTAT,DAU INAPOI DREPTURILE MINERILOR,RASPUND- DIRECTORII ACTUALI SI FOSTII -,SOCIETATILE DE INSOLVENTA,-CONDUCEREA SINDICATULUI MUNTELE DE SITUATIA CREATA (au batut toti palma sa puna pe butuci CEH).Guvernul de trista amintire a venit in prag de alegeri cu bani sa momeasca minerii in speranta ca vor mai castiga voturi si a mai implicat si Universitatea in acest demers.

 • 8 februarie 2017 la 14:07
  Permalink

  si totusi cum mai functioneaza cu atatea datorii?

 • 8 februarie 2017 la 14:14
  Permalink

  Tanti lili,e treaba conducerii cum functioneaza,matale lasa cafeluta „lunga”,tigara,pokerul pe calculator si treci la treaba! Pa !!!

 • 8 februarie 2017 la 14:33
  Permalink

  am inteles ,raman la cafeaua si jocul meu

 • 8 februarie 2017 la 22:42
  Permalink

  buna intrebare, Lili….ia sa nu mi platesti facturile casnice un an de zile, sa vezi cum te executa silit. Oare ce magie e la CEH de tot scapa fara sa plateasca datoriile istorice?

Comentariile sunt închise.