I nspectorii ITM Hunedoara sunt gata să demareze o serie de campanii prin care verifică sănătatea și securitatea angajaților din tot județul Hunedoara.
Deja se află în derulare o campanie prin care inspectorii ITM caută să conștientizeze tinerii cu privire la ceea ce înseamnă sănătatea, riscurile și siguranța la un loc de muncă. Aceasta se desfășoară în licee și a început în ianuarie. Termenul final este iunie 2024. În perioada 12.02.2024 – 09.12.2024 are loc și campania de verificare la cei care desfășoară muncă în domeniul construcțiilor. Dar există și o campanie denumită generic „zero accidente de muncă”, ce se va desfășurat până în 31.07.2024. Piața produselor industrială este și ea în atenția inspectorii ITM, pe tot parcursul acestui an. Programul este coordonat de către Comisia Europeană, până în 29.12.2024.
În aprilie încep o serie de acțiuni de verificare a modului în care angajatorii au îndeplinit măsurile pentru normalizarea condițiilor de muncă la locurile de muncă încadrate condiții deosebite, iar aici intră și cei din minerit.
Inspectorii ITM mai spun că vor face acțiuni de control în microîntreprinderi, la cei care fac transport de marfuri și mărfuri periculoase.
Diana Mitrache