INSEMEX prezent la Gala Topul National al Firmelor 2018 – Editia a XXV-a

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani a fost prezent la Editia aniversarã cu numãrul 25 a Galei Topul National al Firmelor.
Evenimentul anual este organizat de Camera de Comert si Industrie a României si în acest an a avut loc în data de 7 noiembrie, la Centrul Expozitional Romexpo Bucuresti, institutul numãrându-se din nou printre laureatii acestei gale. Pe baza unei metodologii complexe si unitare la nivel national, prevãzutã de lege si implementatã de fiecare Camerã de Comert la nivel de judet, Institutului National de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minierã si Protectie Antiexplozivã – INSEMEX Petrosani i-a fost acordat Premiul II în domeniul de activitate ”Cercetare-Dezvoltare si High-Tech”, grupa „Cercetare-dezvoltare în alte stiinte naturale si inginerie”, categoria „Întreprinderi mijlocii”.
Editia de sfert de secol a Galei Nationale Topul National al Firmelor a fost deschisã de cãtre  domnul Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie din România în calitate de  organizator al evenimentului, printre invitatii care au luat cuvântul în deschiderea acestei gale aniversare regãsindu-se Presedintele României, Excelenta Sa domnul Klaus Werner Iohannis si Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Excelenta Sa domnul Hans Klemm. Camera de Comert si Industrie a României  premiazã în cadrul acestui eveniment devenit reper pentru mediul de afaceri din România, cele mai  performante companii din urmãtoarele domenii de activitate: industrie,  servicii, comert, turism, cercetare-dezvoltare si high-tech, constructii,  agriculturã, silviculturã si pescuit.
Editia a XXV-a a Topului National al Firmelor a clasat pe primele 10 locuri (1-10) la nivel national 12.472 companii – operatori economici din diferite sectoare de activitate: 4.381 din industrie, 3.478 din servicii, 2.627 din comert, 307 din turism, 460 din cercetare-dezvoltare si high-tech, 633 din agriculturã, silviculturã si pescuit si 586 din constructii. Cele 12.472 companii au o cifrã de afaceri de aproximativ 165 mld. Euro, un profit din exploatare de circa  13,9 mld. Euro si 1.380.304 de salariati.