Înșelați pe site-uri de mică publicitate

I ndividul a reușit să facă mai multe
victime și a rămas nepedepsit pentru că nu au fost probe suficiente care să ducă la identificarea și prinderea lui.

Doi hunedoreni au fost escrocați după ce i-au dat datele cardurilor bancare. Una dintre victime avea un produs la vânzare pe un sait de comerț on-line și a fost contactată de escroc, acesta arătându-se interesat de oferta de vânzare.
”Sub pretextul că intenționează să achite bunul cumpărat prin
transfer bancar on-line a solicitat persoanei vătămate să introducă datele cardului bancar pe o platformă pe care acestea puteau fi
utilizate de autor. Fără a-şi da seama că prin furnizarea acestor date compromite securitatea contului bancar, persoana vătămată a indicat în acest mod numărul de card şi codul pin care au fost folosite ulterior fraudulos pentru a se retrage din cont , fără drept, suma de 310,55 lei. Cercetările efectuate nu au putut stabili identitatea autorului întrucât numărul de telefon utilizat pentru a comunica cu persoana vătămată a fost dezactivat imediat”, se arată în dosarul instrumentat de procurori. Metoda de înșelăciune a dat roade și în cazul altui hunedorean, acesta fiind păgubit cu suma de 555,11 lei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au apreciat că nu mai există interes public pentru continuarea urmăririi penale întrucât resursele ce ar trebui
alocate anchetei ar fi
nejustificat de mari faţă de prejudiciul redus, șansele de identificare a autorului şi de obținere a probelor necesare condamnării sunt reduse, astfel că a dispus renunțarea la urmărire penală şi a cerut judecătorului să confirme această dispoziție.
Tribunalul Hunedoara a apreciat că solicitarea procurorilor este justificată și a confirmat ordonanțele de renunțare la urmărire penală.