Înselat cu 4000 de lei la 73 de ani

7O persoanã de 73 de ani, din Petrosani, a rãmas fãrã 4.000 de lei dupã ce a fost victima unei înselãciuni. Politistii din petrosani au demarat cercetãri în acest caz.

Victima s-a prezentat la politie si a reclamat cã, în dimineata zilei de 18 iunie, în jurul orei 09:00, a fost contactatã telefonic de cãtre o persoanã de sex masculin care i-a comunicat faptul cã este câstigãtoarea unui premiu în sumã de 10.000 euro la un concurs organizat de o societate de telefonie. 

A cãzut usor în plasa escrocului si, la indicatiile acestei persoane, a depus suma de 4.000 lei într-un cont bancar, drept garantie pentru intra în posesia premiului câstigat. „Ulterior, partea vãtãmatã s-a deplasat la compania de telefonie, unde i-a fost comunicat faptul cã societatea nu organizeazã nici un concurs. De asemenea, partea vãtãmatã a revenit la agentia bancarã, unde i-a fost comunicat faptul cã suma de bani depusã a fost retrasã din cont”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtor de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Dupã ce partea vãtãmatã a sesizat infractiunea, politistii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de înselãciune, cercetãrile fiind continuate de cãtre politistii Biroului de Investigatii Criminale Petrosani în vederea identificãrii autorului si a recuperãrii prejudiciului cauzat.

Atentie cui dati bani

“Politia Hunedoreanã vã atentioneazã sã nu trimiteti bani pentru încãrcarea unor cartele prepay la telefoanele mobile si nu dati curs unor amãgiri legate de câstiguri de premii la concursuri la care nu ati participat; nu luati în considerare eventualele mesaje în care sunteti desemnat câstigãtor, fãrã temei, al vreunui concurs/sondaj organizat de o firmã de renume si cu o puternicã reputatie; nu trimiteti date personale sau copii dupã buletin, cãrti credit/debit, etc. pe mail/fax; nu acceptati în nici un caz sã trimiteti persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau alt bun, la care ati fost anuntat câstigãtor; nu furnizati date confidentiale prin telefon dacã apelul provine de la un numãr ascuns sau un numãr de mobil pe care nu-l cunoasteti”, a mai spus Nitu.

Carmen Cosman