A fost voluntar într-o tabãrã de copii, la munte, i-a învãtat sã supravietuiascã si jocuri de cabanã, dar le-a surprins si bucuria, tristetea si copilãria, în ipostaze pe care le-a expus pe simeze la Casa de Culturã a Studentilor din Petrosani.
Este o surprizã si pentru profesorii lui, iar Rãzvan Râsnoveanu, cãci despre el vorbim, este doar elev în clasa a XI-a, un  adolescent ambitios care promite.  „Când m-am apucat de fotografie eram monitor în tabãrã si mi-a venit ideea sã îmi iau un aparat de fotografiat. Acolo am si învãtat sã îl folosesc si  cel mai la îndemânã de fotografiat erau copiii, asa cã am început cu ei. Am încercat sã  surprind la ei emotiile si stãrile pe care le transmit, pentru cã ei au tot felul de fete amuzante si sunt fotogenici”, a spus Rãzvan Râsnoveanu, fotograful care a avut joi prima sa expozitie.
Face fotografii din vara anului trecut si lucrãrile sale au impresionat de la început. „Este o surprizã si pentru mine Rãzvan, dar o surprizã plãcutã, foarte plãcutã. Întotdeauna, la Colegiul Mihai Eminescu, am avut plãcerea sã descopãr câte un talent, care rãsare asa brusc si Rãzvan e o bucurie. E curajos, e  interesant si subiectul pe care îl  abordeazã. Se miscã într-un registru foarte îngust, acela al figurii umane, plin de caractere, emotii, trãiri, de moment si asta e foarte interesat. Admir curajul lui si foarte probabil ca, din asta, sã iasã ceva demn de urmãrit”, ne-a mãrturisit, înainte de vernisaj, Robert Hummel, profesor de arte plastice.
Pe simeze sunt chipuri de copii, vesele, triste, cu dinti, sau fãrã, amuzante si triste, dar Rãzvan, atunci când l-am întrebat care îi place cel mai mult, s-a oprit la chipul unui copilas ce avea în cap o pãlãrie si în mânã o bâtã. Ne vom mai întâlni cu Rãzvan, însã, prima expozitie meritã vizitatã, ea putând sã fie admiratã pe simezele de la Casa Studentilor si în urmãtoarele zile.
Diana Mitrache