Îngrijorati cu ochii spre Jiu

SAMSUNGPe Jiu a fost instituit miercuri cod portoca-liu de inundatii, iar oamenii care locuiesc de-a lungul apelor stau cu frica în sân. Nu au dormit nici noaptea trecutã si acum scruteazã neîncrezãtori cursul apelor ce vin tot mai învolburate.

Codul portocaliu de inundatii pe mai multe râuri din Hunedoara îi tine pe oameni cu ochii spre ape. La Aninoasa comandamentul de inundatii este în alertã, iar localnicii care acum câteva sãptãmâni si-au mai scos o datã gospodãriile de sub puhoaie, nu mai dorm noptile si ziua scruteazã apele. „Noaptea trecutã, dupã ce am vãzut la televizor cã vor fi probleme, am stat si mi-am luat mãsuri. Am îndiguit unde s-a putut, am bãgat saci cu nisip, unde m-a inundat ultima datã si acum stau sã vãd ce o fi cã e întuneric acolo în sus si ploile vin mereu de la Câmpu lui Neag. Pentru cã la fiecare cod galben mi-e fricã, cu tot digul pe care îl am”, a spus Aurel Vlaicu, unul dintre oamenii care locuiesc în zona în care Jiul de Vest face un cot la Aninoasa pentru a coborî spre defileu.

Apele Jiului au crescut simtitor, iar de marti seara a plouat încontinuu ore întregi. Apa a reusit sã se inflitreze pe sub dig, dar cei de la primãrie spun cã sunt pregãtiti sã intervinã. „Am avertizat populatia si am pus afise cu avertizarea de cod protocaliu. În plus, am înstiintat comitetul pentru situatii de urgentã sã fie pregãtit sã intervinã. Avem si utilaje si oameni”, a declarat Nicolae Dunca, primarul orasului Aninoasa.

Conform unei avertizãri hidrologice, Se instituie COD PORTOCALIU începând cu data de 03. aprilie .2013 ora 06:00 pe râurile din bazinele din judetele Hunedoara, Caras Severin si Timis, pe Jiul superior si mijlociu si afluentii sãi din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj.

Diana Mitrache

Un comentariu la „Îngrijorati cu ochii spre Jiu

  • 4 aprilie 2013 la 20:51
    Permalink

    langa calea ferata de la podul preparatie coroiesti vulcan ,este inundat pasunele ,din cauza unor rromii care stau sub tevi si arunca gunoaile si infunda canalizarea ,, garda de mediu sa ia masuri, ca sunt platiti din bani publici

Comentariile sunt închise.