Inginerie online

Studenții Universității din Petroșani urmează cursurile online. Este decizia luată de conducerea instituției de învățământ superior pentru a evita pe cât posibil răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus.

Chiar și studenții de la inginerie participă la cursurile online. Mai mult, și seminariile și laboratoarele au loc în mediul virtual. Vor fi, însă, și excepții atunci când situația o impune, dar se vor respecta măsurile de distanțare social.

”În pandemie, așa cum se desfășoară cursurile din întreaga țară, cursurile și seminariile se țin online  o parte din lucrările de laborator se țin tot online dacă acestea se pot simula în mediul online iar colegii noștri fac eforturi ca și la specializările inginerești să se poată face tot online. Câteva lucrări se vor ține față în față pe semigrupe cu un număr scăzut de studenți și cu păstrarea distanțării sociale. Sperăm ca în acest fel nu vom avea probleme cu infectarea studenților sau a cadrelor didactice. Mai mult decât atât în cămine se igienizează în permanență spațiile unde studenții au cartele iar intrarea se face doar pe baza acesteia. Pe lângă aceste condiții am mai încercat ca studenții să aibă și internet performant să poată accesa cursurile online predate de către colegii noștri”, a declarat prof. univ.dr.ing Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Până în momentul de față, la Universitatea din Petroșani nu au existat cazuri de coronavirus în rândul studenților.

Cosmin BACIU