Consilierii județeni din Hunedoara au luat o decizie verde pentru viitorul orașului Petrila . Astfel a fost adoptat proiectul de hotărâre privind asocierea dintre Județul Hunedoara și Orașul Petrila.

Această asociere, realizată prin Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local al Orașului Petrila, are ca scop implementarea proiectului de interes public județean „Crearea infrastructurii verzi în perimetrul ansamblului Exploatarea Minieră Petrila”.
Suprafața terenului pusă la dispoziție
pentru acest proiect de către Consiliul Județean Hunedoara este impresionantă,
totalizând 16.633 de metri pătrați. Această acțiune demonstrează angajamentul autorităților locale în promovarea dezvoltării durabile și a îmbunătățirii calității vieții pentru locuitorii județului.
Proiectul de creare a infrastructurii verzi în perimetrul ansamblului Exploatarea
Minieră Petrila este un pas important către revitalizarea zonelor industriale abandonate și transformarea lor în spații funcționale și
estetice pentru comunitate. Prin implicarea și colaborarea între autorități și societatea civilă, se deschid noi perspective pentru utilizarea sustenabilă a resurselor naturale și refacerea echilibrului ecologic în regiune.
Această inițiativă nu numai că va aduce beneficii imediate în ceea ce privește îmbunătățirea aspectului urban și a calității mediului înconjurător, dar va contribui și la atragerea investițiilor și a turismului în zonă, generând oportunități economice și sociale noi pentru comunitatea locală.
Monika BACIU