Infrastructura – prioritatea în absorbtia fondurilor UE pentru Valea Jiului

România este codasã în ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene si asta o spune acum un europarlamentar, Norica Nicolai. Din 800 de milioane de euro cât ar fi disponibili pentru tara noastrã, am scris proiecte de 50 de milioane de euro si asta este extrem de putin.

Norica Nicolai a spus la Petrosani cã este inadmisibil acest lucru si a dat vina pe cei care pun piedici, însã, de acolo de la Bruxelles, Valea Jiului pare sã aibã nevoie de infrastructurã. Acolo trebuie canalizate toate fondurile. „În primul rând proiectele de infrastructurã, pentru cã nu îti vine nimeni ca investitor, nu îti poti folosi potentialul turistic, în mãsura în care drumurile sunt asa cum sunt. Pentru mine, Valea Jiului, ca proiect prioritar este infrastructura  si credeti-mã cã se poate. Este foarte posibil sã accesãm bani, dar îngrijorarea mea este cã nu e normal, în momentul de fatã, sã nu existe studii de fezabilitate la principalele autostrãzi”, a declarat Norica Nicolai, europarlamentar.

Norica Nicolai a mai spus la Petrosani cã foarte multe proiecte pe fonduri europene au fost prost fãcute si apoi respinse, sau, o altã variantã pentru care nu avem proiecte este  legatã de teama celor care le scriu.

„Specialisti sunt. Cine sã scrie proiecte existã. Sunt foarte multe companii, dar, din pãcate, acestea au fost afectate de maniera birocraticã în care se deruleazã relatia cu UE. Nu neapãrat din cauza UE, ci si a statului român. Mai vine un control care spune cã ceva nu a  mers bine, sau nu ai o facturã, vã dati seama cã oamenii pierd si foarte multi au preferat sã îsi abandoneze afacerile de consultantã. Existã o teamã cã, dacã semnezi si îti asumi o responsabilitate, existã riscul ca cineva sã te reclame si a doua zi, altcineva sã vinã si sã îti punã cãtuse”, a conchis europarlamentarul Norica Nicolai.  Domnia sa a mai precizat si cã, pânã luna viitoare, trebuie acreditate autoritãtile de management care sã scrie proiectele pentru accesarea fondurilor europene, pentru cã altfel, în luna septembrie va fi tardiv pentru astfel de proiecte.

Diana Mitrache

2 comentarii la „Infrastructura – prioritatea în absorbtia fondurilor UE pentru Valea Jiului

  • 9 iunie 2017 la 08:25
    Permalink

    Ce cauta mizerabilul de MOLOT(hot,escroc,bandit),care a jefuit judetul hd linga orespectabila doamna cum este NORICA NICOLAI

  • 9 iunie 2017 la 13:45
    Permalink

    Respectabila doamna Norica Nicolai ese garantia viitorului Lupeniului,pentru ca altfel nu venea la noi.Domnia sa doreste sa ne TREZIM! Sa votm o schimbare si daca nu va fi bine peste 3 ani schimbam ,pana va intra si municipiul Lupeni,incarcat de istorie, in randul lumii civilizate cu familiile intregite ,copii fericiti langa parintii lor, cu batrani linistiti, langa nepotii lor…mancand impreuna un colt de paine buna acasa…

Comentariile sunt închise.