Infrastructura feroviarã, destinatie turisticã

 

Infrastructura turisticã din municipiul Petrosani poate deveni un  adevãrat punct de atractie turisticã.  Acest lucru este deminstrat de UrbanLab Valea Jiului care a organizat un tur ghidat prin patrimoniul feroviar.
“UrbanLab Valea Jiului ne-a povestit despre patrimoniul feroviar al Vãii la turul ghitat organizat în cadrul proiectului 2 linii. Printre obiective, am vizitat Gara Petrosani (datã în folosintã în 1870 — va celebra 150 de ani anul viitor), Turnul de control, Depoul. Avem o Vale minunatã a carei  istorie si cultura o descoperim pe zi ce trece si prin colegii de la Valea Jiului Implicatã. Inscrieti-vã la urmatorul tur  organizat pe  21 decembrie sã aflati mai multe despre istoria Vãii!”, aratã cei de la Valea Jiului Society.  Proiectul 2 linii promoveazã  patrimoniul feroviar din Valea Jiului prin mijloace media, artistice, vizuale sau auditive. Scopul paginii este de a demonstra valoarea esteticã, ambientalã, arhitecturalã si urbanisticã a ansamblurilor  feroviare din zonã.
Primele actiuni realizate sub acest brand sunt douã tururi ghidate ale  patrimoniului feroviar din municipiul Petrosani: ansamblul Statiei CF Petrosani, Castelul de apã si Depoul de  locomotive.
Cosmin BACIU