Inflatia mãreste taxele locale, la Petrosani

Mãririle salariale fãrã corelarea acestora cu veniturile la BUGETUL DE STAT au dus al cresterea inflatiei. Inflatia mãreste si taxele locale. România se confruntã cu o crestere a ratei inflatiei. Aceasta va fi resimtitã si de contribuabilii plãtitori de taxe si impozite locale de la Petrosani. nul 2018 va aduce taxe si impozite locale mai mari pentru petrosãneni.
Consiliul Local a aprobat indexarea cu rata inflatiei a impozitelor si taxelor locale si limitele amenzilor care se fac venit la bugetul local. Cresterea va fi de 1,34%. De precizat este faptul cã la Petrosani taxele si impozitele locale nu au fost majorate de trei ani. “Nivelul ratei inflatiei comunicatã pe site-ul Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Administratiei Publice este de  1,3%, iar pe site-ul Ministerului Finantelor Publice se previzeazã cã “pentru indexarea impozitelor si taxelor locale aferente anului 2019, consiliile locale vor utilize rata inflatiei de 1,34%”.  De asemenea, reamintim cã indexarea impozitelor si taxelor locale cu rata inflatiei este o obligatie legalã a autoritãtii deliberative”, aratã Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Reprezentantii Serviciului de Impozite si Taxe Locale Petrosani sustin cã “la sfârsitul anului, se va initia un nou proiect de hotãrâre prin care se vor stabili impozitele si taxele locale (cuantum, modalitate de calcul, facilitãti), urmând ca la stabilirea acestora, se se tinã cont de aceastã indexare”.
Indexarea taxelor si a impozitelor locale cu nivelul inflatiei este OBLIGATORIE pentru autoritãtile locale, acestea neavând altã variantã, decât de a se supune mãsurii Executivului. De  precizat este faptul cã si la Petrila o mãsurã identicã a fost luatã sãptãmâna trecutã.
Monika BACIU

2 comentarii la „Inflatia mãreste taxele locale, la Petrosani

  • 4 mai 2018 la 06:57
    Permalink

    bine ca mareste taxele….dar asfalt in colonie cand pune????sau nu le ajung banii de salarii??/

  • 4 mai 2018 la 08:36
    Permalink

    da l incolo de asfalt sunt cizme de cauciuc la piata o sa asfalteze la urmatoarele alegeri poate candideaza paducel de la petrila si rezolva el ca in bratianu si gaz si asfalt

Comentariile sunt închise.