Incrancenarea PSD si PNL va fi potolita de comisiile de mediere de 7 la 7

Raportul nu este de 7 la 5, ci cel real este de 10 la 4, conform sondajului cerut de protocol, in favoarea oamenilor lui Ioan Rus – PSD. Dar liderul liberal, Alin Simota se tine tare, sustinand ca scopul unei negocieri este tocmai… negocierea si calitatea ei. USL are doar doua solutii: merge pe liste comune sau nu.

Batalie mare pentru listele de consilieri locali, de la Petrosani, intre PSD si PNL. Liderii PSD invoca raportul de 2,52 la 1 in favoarea oamenilor sai. PNL cere mai mult, ca d-aia i se zice negociere.

Nu a cedat nici o parte si ca urmare s-a ajuns la comisiile de mediere, comisii formate din 7 membrii de-ai PSD si 7 ai PNL+PC. Aceste comisii se vor deplasa la Petrosani pentru a infrange cerbicia celor care nu cedeaza. Aceste comisii vor convoca birourile de conducere a celor trei partide si vor incerca sa-i armonizeze in decizii.

Luand in considerare ce spune protocolul de formare a USL, la capitolul IV, PNL forteaza nota si cere mai mult decat scrie la document.

Printre altele acest protocol stabileste modul cum se stabilesc candidatii prin sondarea opiniei publice printr-o firma autorizata, in perioada mai – iulie 2011. Singurul partid, din cele trei ale USL Petrosani, care a facut acest sondaj pe vreo 4000 de euro a fost PSD, prin Centrul de Sociologie Urbana si Regionala – CURS, in luna iunie 2011.

PSD o tine pe a lui: sondajul si iar sondajul! Ce spune sondajul cu pricina, la intrebarea „presupunand ca duminica viitoare ar avea loc alegeri, ce partid ati vota?” Spune ca PSD a obtinut 43 la suta, PNL 16 la suta, iar PC – 1 la suta din optiunile electoratului. Cum PNL si PC au facut Alianta Centru Dreapta (ACD), raportul este de 2,52 PSD la 1 ACD. Ca urmare, raportul de 7 PSD si 5 PNL nu este acceptat de social democrati nici in plan local, nici in cel judetean.

La fel si PNL nu accepta alt raport nici local, nici la nivel judetean. Adica de conducerea judeteana. Raportul nu este real, spune PSD. Si ce daca nu este, zic liberalii. Ce, nu s-au mai vazut compromisuri in politica, atunci cand vremurile o impun? Nu, zic partenerii de uniune, trebuie sa incepem altfel de politica, sa nu ne mai furam caciula: raportul nu este de 7 la 5, ci cel real este de 10 la 4, conform sondajului, in favoarea oamenilor lui Ioan Rus.

Dar liderul liberal, Alin Simota se tine tare, sustinand ca scopul unei negocieri este tocmai… negocierea si calitatea ei. Acelasi act de constituire a USL, scrie ca partidele nu sunt obligate sa mearga pe liste comune, separarea candidatilor fiind admisa. Deci nu poate fi vorba de rupere a USL, ci de… caractere puternice, dar si de lipsa de flexibilitate.

Oricum, perceptia publicului va fi tot de neintelegeri, deci rupere. Vom vedea care cedeaza.

Ileana Firtulescu

5 comentarii la „Incrancenarea PSD si PNL va fi potolita de comisiile de mediere de 7 la 7

 • 28 martie 2012 la 23:22
  Permalink

  Ciolaniada electorala USL-ista (o adunatura de smenari care roiesc in jurul banului public).

 • 29 martie 2012 la 03:58
  Permalink

  @Cetatenii.Daca tot vorbesti de ciolan si de bani publici,eu zic sa te uiti la tine in curte,adica la PDL si UNPR ,care au praduit si praduiesc banul public.Ciolanul se afla unde este puterea.PSD inca nu este la putere.Oricum ceea ce face PDL cu banul public reprezinta superlativul absolut in materie de prada a banului public.

 • 29 martie 2012 la 04:46
  Permalink

  La intentia de vot real este 9 la 3 in favoarea PSD iar la promovarea imaginii USL in randul electoratului din Petrosani raportul este 10 la 0 dar ca sa-i dam dreptate domnului Simota si sa mai negociem sa zicem ca ar fi 10 la 1.
  Domnilor liberari ca sa meritati niste locuri de consilieri locali trebuie sa mai si faceti ceva in USL in afara de „a cere”. Mai trebuie sa faceti si „a munci”.

 • 29 martie 2012 la 17:21
  Permalink

  Mie imi plac, asa cum imi place si TibI Ritzi ca isi iau rolul in serios. Am citit cu atentie. Mijto ca nu inghit doar ce se dicteaza de sus. Nimeni nu-i perfect.

 • 20 aprilie 2012 la 02:16
  Permalink

  Interesante declaratiile PSD-istilor care au irmsepia ca au castigat campionatul la golaveraj. Cui ii pasa ca au mai putine puncte? Sa le dea Mitica Dragomir cupa! C’asa-i in fotbal

Comentariile sunt închise.